Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.11.13 Kedd

2012.11.13

Az alábbi történet 2012 március 14-én "született" vagy inkább ekkor került napvilágra egy Prana Nadhi-s utaztatás során. Soha ilyen jellegű tapasztalatban nem volt részem és ezért nagyon kiváncsi voltam rá. Nem csalódtam.

Aznap mentem vissza Egerből Dublinba és úgy szerveztem meg az utazásomat, hogy hamarabb mentem fel Pestre, ahol Kriszta, az utaztatást végző lány lakott. Egyből az élmény után, még aznap este, ahogy megérkeztem Dublinba, leírtam az egészet és elküldtem Gabinak valamint pár barátomnak, ismerősömnek és a családtagjaimnak. Volt egy jel, amit már akkor észre kellett volna vennem. Gabinak hiába küldtem el a levelet, mindig vissza jött egy hiba üzenet, amelyben az állt, hogy az e-mail cím nem létezik.
Összesen ötször küldtem rossz címre!
Csak ezután írtam be betűről betüre a címét és ekkor el is ment... Hiba volt, már látom, d
e talán az a legjobb, ha elolvasod Te magad:

Az én levelem Gabinak - 2012.03.15. 7.37

Szia Angyalom!

Amit most le fogok írni, egyszerűen nem hihető. De ami mellette szól mégis, hogy nincs fantázia, amely ezt megszülhetné…

Megpróbálom leírni úgy, ahogy megéltem, bár nem lesz egyszerű átadni az érzéseimet. Ennek az oka, hogy nem képi formában jelentek meg előttem az információk, hanem csak egy érzés formájában. Pontosan ezért nehéz szavakba önteni.

Kb. délben kezdtük az egészet. Kriszta meggyújtott egy gyertyát és besötétítette a szobát. Én lefeküdtem a földre és behunytam a szemem. Az egész utazás alatt nem nyithattam ki, ami közel négy órán át tartott, bár nekem nem tűnt ennyinek.

Lekérte az égiek segítségét, majd a hasamra és a homlokomra helyezte a kezét két percre. Megkért, hogy próbáljak vizualizálni egy rózsát és próbáljam hallani az egyik kedvenc zeneszámomat. Ezek elképzelésével nem volt gond. Ezekre azért volt szükség, hogy lássa, milyen a vizualizációs készségem. Ami engem is meglepett, hogy elég jó.

Mondta, hogy képzeljek el egy rétet és írjam le részletesen. Én egy sárga virágokkal behintett rétet láttam, amit félkörben egy fás terület ölelt körbe. Nem rémlik, hogy az életben valami ehhez hasonlót láttam volna, tehát a képzeletem szülte meg vagy valaha tényleg jártam ott... Egyébként le kell írnom, hogy az egész utazás alatt sokat küzdöttem a saját képzeletemmel és azzal, hogy mik azok a képek, amiket más forrásból kapok, és csak közvetítenem kell. Szóval nehéz volt átadnom az irányítást valami vagy valaki másnak, de összességében úgy érzem, hogy sikerült…

A tisztás után fel kellett emelkednem a fák koronája fölé és egy ezüst szállal oda kellett magamat erősítenem az egyik fa koronájához. Gyanítom, hogy ezzel horgonyoztam le magam a jelen életemben, nehogy valami szakadás következzen be.

A következő mozzanat az volt, hogy eltávolodtam a föld felszínétől olyan messzire, hogy már a földet csak egy apró golyónak érzékeltem és beburkolt egy ezüst fénysugár, ami kellemes melegséggel töltött el. Ez idő alatt a kapcsolat köztem és a föld között folyamatos volt a szálnak köszönhetően. Ezt követte a visszatérés, de már az előző életbe. Közelítenem kellett a föld felé nagyon gyorsan és talajt kellett fognom. Kriszta megkért, hogy nézek le a lábamra és mondjam meg, hogy mit látok.

Gondoltam, hogy a „régi” életemben vagyok és elkezdett az agyam lázasan kutatni, hogy lásson valamit. Egy röpke ideig azonban nem érzékeltem semmit, majd lassan egy kopott, gyűrött bőr csizma bontakozott ki előttem, amelynek a szára lebuggyant a sarkára. Barna színű volt. Én kezdetben csak a csizmát érzékeltem és csak egy kicsit később állt össze a kép az egész emberről (aki én voltam…). Látni nem nagyon láttam, de érzékeltem az energiáit. Nem volt pozitív. A haja csapzott volt, kb. olyan hosszú, mint a Fédrácskáé és össze volt ragadva a zsírtól. Az arca markáns, de a szemében nemhogy értelem nem tükröződött, de inkább mély tompultságot éreztem. Ahogy akkor leírtam: „Nem az IQ-járól híres, tompa fásultság van benne. Egy falusi mokány paraszt.”

Kriszta kérdezte, hogy mit érzek most?

„Kilátástalannak érzem a helyzetem, mintha földbe lenne gyökerezve a lábam és nem tudnék innen tovább lépni.” – válaszoltam. Azt éreztem, mintha amikor a földre érkeztem az utazás elején, olyan erősen csapódtam volna be, hogy a lábam oda ragadt a talajhoz. Képtelen voltam arra, hogy megmozduljak. Kért, hogy tágítsam ki a képet és írjam le a környezetemet. Mintha egy köd vett volna körül, nem tudtam kivenni semmit, csak nagyon homályosan érzékeltem, hogy egy nő és egy gyerek van tőlem egy kicsit távolabb. Érdekes módon nem foglalkoztak velem, de a tudatában voltak, hogy ott vagyok. Nem szenteltek figyelmet a létezésemnek, de mégis éreztem, hogy közöm van hozzájuk. Valami azt súgta, hogy a nő TE vagy és a gyerek is ismerősnek tűnt, de akkor még nem tudtam, hogy ki az…

Ahogy telt az idő, úgy tisztult a kép és mintha valaki kiszínezte volna a képet, úgy tűntek elő a részletek is, amit képes voltam leírni. Azt éreztem, hogy egy favágó vagyok, aki egy hatalmas fenyőt vág ki, de nagyon nem szakszerűen. Hamar rájöttem, hogy nem lehetek hivatásos favágó, mert akkor nem úgy vágtam volna ki a fenyőt. A törzset úgy kell elvágni, hogy egyet csapsz a fejszével felülről és egyet oldalról, hogy az ék alakú vágás teret adjon a következő csapásnak. Ez a törzs pedig nem így volt vágva, hanem úgy, mintha csak felülről kapta volna az ütéseket.

Nagyon zavart, hogy nem szakszerű ez a munka. De ez a kép vezetett arra rá, hogy ez nem favágó, és hogy a szerszám, amit használ nem fejsze, hanem egy BÁRD, amit a kivégzéseken használtak és az ember, aki én vagyok, az HÓHÉR. Érzékeltem, hogy a fa ki van vágva és a két ember, aki Te és Zeusz volt ott fekszik a fa alatt holtan. De nem volt világos a kép, mert Ti mégis csak a fa mellett álltatok és mintha gyűjtöttetek volna valami erdei gombát. Így utólag összerakva, a fát vágó ember, azaz az én képzeletemben voltatok csak kivetítve, mert az elmém nem volt tiszta, sőt mondhatnám azt, hogy el volt borulva.

Ekkor hirtelen egy kép ugrott be a jelenlegi életünkből. Emlékszel, amikor 2004-ben építkeztünk a és tavasszal az emeletet elkezdtük lebontani a barátaimmal? Úgy szórtuk le a törmeléket, hogy egy hatalmas műanyag csövet vettem és azt rögzítettem az erkélyhez és azon csúsztattuk be a konténerbe a sittet. Egyszer Te és Zeusz alul szedegettétek a tégla darabokat és én valahogy fentről megmozdítottam a csövet, ami hatalmas robajjal esett le mellétek, alig pár centire. Soha nem felejtem el azt az érzést, amit akkor éreztem. Simán meghallhattatok volna mind a ketten. Valami ilyen érzésem volt ott az erdőben is…

Amikor visszaemlékeztem erre az esetre és beugrott, hogy nem favágó, hanem hóhér vagyok, tudtam azt is, hogy mind a kettőtök halála a lelkemen szárad. Szörnyű émelygés jött rám és a szoba elkezdett velem forogni. Ez az érzet tartott vagy tíz percig. Mintha egy kör alakú hintában ültem volna, ami egy pontban van felfogatva és minden irányban kileng.

Ezzel az érzettel együtt a kép nagyon élesen váltott egy középkori piactérre, ahol fel volt állítva egy fa emelvény, ahol kivégzéseket hajtottak végre.

Tudtam, hogy én vagyok a főszereplő – A HÓHÉR!

Nagyon életszerű volt az egész, de annyira meglepett, hogy nem is tudtam tovább lépni erről a színről.

Kriszta kért, hogy menjek vissza ezen életem gyerek korába és ragadjam meg az első képet, ami bevillan. Érdekes, hogy egyből jött is a kép, egy három év körüli gyermeket láttam, aki zsákból készült ruhát visel és nyújtózik az anyja kezéért, de az nem nagyon figyel rá. Az egész kép inkább egy fényképnek tűnt, és elég nehéz volt mozgóvá varázsolnom. Az érzésem az volt, hogy teljes mértékben mellőzött vagyok, és nagyon vágyom Anyám szeretetére. Az akkori anyám a mostanival megegyező volt, legalábbis ezt éreztem. Akkor és ott nagyon kemény, szigorú asszonynak tetszett, akit megviselt az élet. A szoba, ahol a képet láttam, arról tanúskodott, hogy nagyon szegények vagyunk. Az egyik sarokban ült egy 20 év körüli ember, akiről az elején nem tudtam eldönteni, hogy az apám vagy a testvérem. Aztán rájöttem, hogy az utóbbi. Ez is inkább csak érzés volt. Az apánkról nem tudtunk semmit és nem is éreztem a jelenlétét. Valahogy megéreztem, hogy én és a bátyám is erőszakból születtünk, ami megmagyarázza, hogy Anyánk nem nagyon akart minket, de ha a sors így hozta, akkor már kötelességből vállalta a felnevelésünket.

Ez az egész kép a mérhetetlen nyomorról és a kétségbeesésről mesélt nekem, amelyből egyenesen következet a későbbi életem.

Innen tovább léptünk a következő fontos eseményhez ebben az életben. Ekkor más 10-12 éves lehettem és a kép jobb oldalán azt láttam, hogy egy virágos réten futok, pillangókat kergetve. A kép bal oldala viszont el volt takarva egy kerítéssel, ami háncskötelekkel volt összetákolva.

Nagyon zavaró volt a kép kontrasztja. A jobb oldal azt szemléltette, hogy vannak boldog momentumok is az életemben, de ugyanakkor azt is éreztem, hogy a bal oldal fontosabb eseményeket rejt.

Ehhez viszont elég nehezen fértem hozzá. Hirtelen Erik (egy mostani barátom arca) ugrott be. Láttam fényes ruhában, kalappal a fején és harisnya volt rajta, ami érdekes, felálló orrú cipőben végződött. Ekkor már láttam azt is, hogy a kerítés inkább egy középkori kordonként szolgál és a kíváncsiskodó tömeget tartja távol ugyan attól a piactéri mészárszéktől, amit az elején láttam. Erik az emelvényen állt és fennkölt szavakat kiabált a tömegbe. A keze is terjedelmes mozdulatokkal hadonászott, de nem nagyon foglalkoztak vele. Valamire vártak. Én a fejemet a kerítésnek nyomva bámultam egy hatalmas embert a pulpitus mellett, aki egy nyakvágó bárdra támaszkodott és a fején csukja volt. Éreztem, hogy ki Ő. (T.Á., akit a Lyonessen keresztül ismertem meg és igazán semmi közöm hozzá…).

Felnéztem rá, éreztem, hogy hatalmas erő birtokában van. Élet és halál ura. Vágytam arra, hogy én is uralkodhassak, mint Ő.

Amikor Erik befejezte a monológját, akkor a hóhér fellépett az emelvényre és mondta neki, hogy helyezze a fejét a tőkére. Ő ezt szó nélkül meg is tette. A hóhér elsimította a haját a nyakról és egyetlen jól irányzott csapással levágta a fejét, amely legurult a földre, a nyakából spriccelt a vér.

(Megállnék egy pillanatra a történetmesélés közben, mert szeretnék egy nagyon fontos dolgot leírni. Erikkel, a barátommal még a Camino előtt beszélgettem, és elmeséltem neki a teljes történetet. Szkeptikusan hallgatta egészen addig, amíg ahhoz a részhez nem értem, ahol Ő is szerepelt a „mesében”. Ekkor halott sápadt lett és a következőt mondta: „Te Arnold! Én nem hiszem el ezt az egészet, szerintem Te képzelődsz, de valamit tudnod kell. Amikor 5 éves voltam, az összes bátyám tudta, hogy nem tudok aludni éjszaka, mert rémálmok gyötörnek. Tudod mit álmodtam? Azt, hogy lefejeznek!” – én is libabőrös lettem…)

Ez volt a pillanat, amikor bennem a „hivatástudat” felébredt. Tudtam, hogy az Isten is hóhérnak teremtett.

Innen megint tovább kellett lépni egy következő fontos eseményhez. Ez egy disznóölés volt, amit a saját házunk kertjében csináltunk és a saját disznónkat vágtuk le. 20 éves voltam, frissnek és erősnek éreztem magam. A képen, a földön feküdt a disznó és a nyakán kivehető volt a vágás, amit én ejtettem. A disznó alsó fele még barna volt a pörköléstől, de a felső része már simára volt kaparva. Mérhetetlen erőt és büszkeséget éreztem magamban, hogy megöltem ezt az állatot.

Zárójelben jegyzem meg, hogy az utazás egyik technikája, hogy amikor nem tudsz tovább lépni egy képről, akkor az utolsó fontos érzést megfogalmazod egy mondatban és azt ismételgeted jó párszor. Ezt Kriszta többször alkalmazta velem és ebben a disznós képben a következő mondatot kellett ismételnem: „Büszke vagyok arra, hogy megöltem a disznót”. Miután elismételtem vagy 20x, a disznó szó új értelmet kezdett nyerni és úgy mondtam, mintha egy emberről beszélnék. Ekkor érdekes kép ugrott be. Egyrészt tisztán láttam Lacit (ismét csak egy barát ebből az életemből) és érzékeltem egy energia halmazt (három ismert pénzes figura a városban), ami a pénzt és gazdagságot testesítette meg számomra. Tudtam, hogy Laci az Egót jelképezi. Nem tudom, hogy miért, de tudtam. (bocs Laci, de ez nem a mostani energiádra vonatkozik)

Meglepett, hogy a disznó megölése valamilyen formában összefonódott az Egó és a Gazdagság fogalmaival. Ez nagyon fontos momentuma az utazásomnak, de sajnos egyelőre nem jöttem rá, hogy mit jelképezhet, illetve még nem vettem a fáradságot, hogy végig gondoljam mi a jelentése annak, hogy elpusztítom az Egóval együtt a Gazdagságot… Pedig nagyon, nagyon fontos… (ez akkor volt)

Ezen a képi keresztrejtvényen kívül a jelenet fontos mozzanata a disznó megölése, ami az élet halál feletti uralmam utáni vágy megerősítésére szolgált.

Ismét tovább kellett lépnünk egy újabb korba. Pár évet ugorhattam előre. Egy kard volt a kezembe egy érzéssel, ami arról tanúskodott, hogy ölni akarok. Ugyan az a piactér, és hóhér. De már én is ott vagyok, mint főszereplő.

Ez a premierem!

Itt kell megmutatnom, hogy mennyire vagyok alkalmas a feladatra. Égek a vágytól, hogy szerepeljek. A bárdot elveszem a hóhér kezéből és iszonyú erővel belevágom a tőkébe, csak azért, hogy fitogtassam az erőmet - a nyele el is törik. Ez volt az oka, hogy karddal a kezemben jelentem meg magamnak a szín elején.

Figyelem! A következő pár sor nagyon brutális!

Látom, hogy egy gyereket kell megölnöm. A karjánál fogva odaráncigálom a tőkéhez és mivel nagyon ellenkezik, és ez engem mérhetetlenül felbőszít, levágom a kezét valamivel a könyöke felett. Az anyja hátulról nézi, amit a fiával csinálok. Annyira elragad a hév, hogy ketté vágom a gyerek fejét, majd darabokra trancsírozom a kardommal. Ezután az anya tompa fásultsággal, mint aki már nem is él, oda lép a tőkéhez, ráhelyezi a fejét a gyermeke vérével öntözött fára és becsukva a szemét várja, hogy elvégezzem a dolgom. Én a gyilkolástól megrészegülve, egyetlen hatalmas csapással lemetszem a fejét, amely a szétszabdalt kis test darabjai közé gurul. (Szabályosan reszketek most is, ahogy újra olvasom…)

Érzem, hogy az asszony Te vagy és a gyerek Zeusz… Ekkor a tényleges fizikai testemben mérhetetlen szomorúság és elkeseredettség lesz úrrá rajtam. Nem sok hiányzik, hogy el ne sírjam magam.

Kriszta már az elején mondta, hogyha gyilkolni fogok, akkor fázhatok, és ezen ne lepődjek meg. Mondtam neki, hogy ugyan, miért csinálnék ilyet? El sem tudom képzelni. És amikor lemészároltalak benneteket, akkor vettem észre, hogy teljesen kihűlt a lában és a kezem…Most is, ahogy írom ezeket a sorokat szabályosan fáznak a végtagjaim.

(Ismét egy röpke megjegyzés, ami nem lehet véletlen: Zeusznak 3-4 éves korában legalább háromszor ment ki a könyöke a bal kezén, amit az „álmomban” levágtam. Mindig én rántottam ki neki. Iszonyatos.)

A régi életemben nem volt semmi közöm hozzátok, csak Ti voltatok az elsők, akiken kiélhettem az öldöklés utáni vágyam. Amikor vége lett a Te megölésednek, láttam, hogy vannak még emberek a sorban, akik arra „várnak”, hogy kivégezzem őket, de már nem volt fontos a további öldöklés.

Éreztem, hogy élet halál ura vagyok, és semmi nem változik. A kielégülés nem hozott lelki megnyugvást, mint ahogy reméltem. Rá kellett jönnöm, hogy végzetes bűnt követtem el, és ez a hátralévő életemben oda vezetett, hogy teljesen becsavarodtam. Végeztem a hóhérok véres munkáját, de anélkül, hogy örömmel töltött volna el. Ennek az eredménye volt az az állapot, amit az elején úgy írtam le, hogy a földbe gyökerezett a lábam.

Hátra van még a halálom mozzanata, mert ezzel kell kilépni ebből a megtapasztalásból.

Ismét ott éreztem magam, ahol a történet kezdődött, a fánál, amit végső elkeseredésemben és bosszúból vágok ki, talán azért is, hogy kiadjam a dühömet, amit a tehetetlenség okoz. A kivetített kép rólad és Zeuszról, része a tudatomban futó eseményeknek, mintegy lelkiismeret furdalás. Újra és újra teremtem a képeket, amely a saját poklom.

Olyan erősen űzöm magam a favágásba, hogy a szívem felmondja a szolgálatot és arccal előre beleesek a patakba és ott lelem halálomat. Ez volt az oka, hogy nem tudtam tovább lépni a történet legelején. Innen már csak a halál volt. Nekem ez a megkönnyebbülés érzésével járt.

Ennyi a történet!

Akár hányszor végig gondolom, mindig csak a döbbenet lesz úrrá rajtam. Egyszerűen hihetetlen egy ilyen kerek történetet kreálni. A hatása alatt vagyok még mindig, de nem érzem, hogy meg kellene bánnom bármit is, inkább csak mélyebb a szeretetem irányotokban!

Kérlek, vizsgáld meg az érzéseid és írd le nekem, ha nem okoz gondot.

Vigyázzatok magatokra.

Arnold

ui.: még valami: emlékszel milyen ruhában mentem Krisztához tegnap? A fekete, hosszú bőrkabátomban, és csak fekete volt rajtam, éppen, mint egy igazi hóhéron. 

 

 

Gabi válasza - 2012.03.15. 20.22:

Elolvastam. Bár ne tettem volna. Az, hogy mennyire ki vagyok akadva, nem tükrözi az érzelmeim halvány árnyékát sem. Mint egy fejezet a Katedrális című, számomra iszonyatos, gyűlöletes könyvből. Ne haragudj, nem szeretnék beszélni most veled. Jó éjt.

Sajnálom, ha bántónak érzed a levelemet, de ismerned kell annyira, hogy tudd, mit okozol ezzel. Nem szabadott volna megírnod nekem. Nem akarok tudni róla. Valahogy törölnöm kell mindenhonnan.

 

Van folytatás is, de most nem írok többet, majd pár napon belül...
 

Ugrás a következő bejegyzéshez >>>

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Xorel26

Fuxup51,2019.05.08 00:31

http://tinyurl.com/y3gr4lax http://bit.ly/2Y7psG8 http://bit.ly/2DTVgH0 http://tinyurl.com/y3fxxhfv http://tinyurl.com/yxho4bn2 http://bit.ly/2DOp47Z http://bit.ly/2PTfK7n http://tinyurl.com/y6adtdzo http://bit.ly/2YcG7bo http://bit.ly/2J3nbZr http://bit.ly/2DVp31Z http://bit.ly/2H0siWI http://bit.ly/2PT3LXv http://bit.ly/2DUMnNp http://bit.ly/2DPINE3 http://bit.ly/2DVqlKn http://bit.ly/2H1BTwj http://bit.ly/2DTo8iL http://bit.ly/2H2rctF http://bit.ly/2Yb0lCn http://bit.ly/2DVqk9h http://bit.ly/2Y5xAam http://bit.ly/2PQCoNP http://bit.ly/2Ye1cCe

Utoja68

Ibove88,2019.05.07 23:50

http://bit.ly/2J57ZL8
http://bit.ly/2YcwoSp
http://bit.ly/2H2ojcd
http://bit.ly/2DUMatB
http://bit.ly/2PQHBVN
http://bit.ly/2H2sIfl
http://bit.ly/2H2FV7L
http://bit.ly/2H2xFEW
http://tinyurl.com/yymhnovr
http://tinyurl.com/yyczqfnz
http://bit.ly/2H4vMaM
http://bit.ly/2DQyxvq
http://tinyurl.com/y4sde44e
http://bit.ly/2H2MtDm
http://bit.ly/2H6cmSF
http://bit.ly/2DVqrBJ
http://bit.ly/2E5l9E3
http://tinyurl.com/y5ag7edg

Eyahi40

Siceq29,2019.05.07 23:38

http://bit.ly/2YgDNjV
http://bit.ly/2DX8jrk
http://tinyurl.com/yyrvaolv
http://bit.ly/2DV6evX
http://bit.ly/2DOjsKX
http://bit.ly/2Ye1Y26
http://bit.ly/2DVp7if
http://bit.ly/2Yay4vR
http://bit.ly/2H1HkLU
http://bit.ly/2Y84wio
http://bit.ly/2DTIQia
http://bit.ly/2DVqqh9
http://bit.ly/2DQEHvy

Egaxi65

Nudob10,2019.05.07 23:24

http://bit.ly/2DX72R4
http://bit.ly/2PUcSqX
http://bit.ly/2Yf6huh
http://tinyurl.com/y3r5edsn
http://bit.ly/2DSWhyZ
http://bit.ly/2J5DzZh
http://bit.ly/2DTNpZQ
http://bit.ly/2DXaHhM
http://bit.ly/2H9H4KG
http://bit.ly/2Ydar5Y
http://bit.ly/2H6cDFb
http://bit.ly/2DTIQia
http://bit.ly/2J6eCgp
http://bit.ly/2DThCs1
http://bit.ly/2DTl2Ln
http://bit.ly/2YaZMZh
http://tinyurl.com/y6jdw94u
http://bit.ly/2DSoS7K
http://bit.ly/2DOjDWD

Oyama07

Wodur16,2019.05.07 23:20

http://tinyurl.com/yyvgy8pv
http://tinyurl.com/y5enydh8
http://tinyurl.com/y5t4kemj
http://bit.ly/2J1TQOM
http://bit.ly/2YcA4Uw
http://tinyurl.com/y2nrfqwk
http://bit.ly/2DTJKLA
http://bit.ly/2YePR5g
http://bit.ly/2J8gNA3
http://bit.ly/2DPMIRh
http://bit.ly/2Ye2hKi
http://tinyurl.com/y39vqy38
http://bit.ly/2H3GX3p
http://bit.ly/2DTVQoa
http://tinyurl.com/y4vv4l8e
http://tinyurl.com/yyrvaolv
http://bit.ly/2DQDXXi
http://bit.ly/2DTVKNk
http://bit.ly/2DVikFe
http://bit.ly/2YhepKR
http://tinyurl.com/y36twnqq
http://bit.ly/2DOjGSj

Exeza57

Acilu21,2019.05.07 23:11

http://tinyurl.com/y3uhrsnh
http://bit.ly/2Yb0yp9
http://tinyurl.com/y47nrjxy
http://bit.ly/2PTsgUz
http://bit.ly/2H16Alo
http://bit.ly/2JaUsC3
http://bit.ly/2DX8mn0
http://bit.ly/2E5jIWb
http://bit.ly/2E5ken5
http://bit.ly/2YaZvWf
http://bit.ly/2DViqN4
http://bit.ly/2YdaEGi
http://bit.ly/2Y92Wgj
http://tinyurl.com/y55qg8f6
http://bit.ly/2YcwoSp
http://tinyurl.com/y3vwjg75
http://tinyurl.com/yymalauj

Apuru19

Itefo22,2019.05.07 21:55

http://bit.ly/2Yb0g1x http://bit.ly/2DUVNs7 http://tinyurl.com/y2zvzct3 http://tinyurl.com/yyyvlubz http://bit.ly/2H2mc8h http://bit.ly/2YcT3yc http://tinyurl.com/y29j3xwg http://bit.ly/2DTMKYm http://bit.ly/2DOpafR http://tinyurl.com/y3stxr5l http://bit.ly/2H6cMZf http://bit.ly/2H45sxv http://bit.ly/2YczSog http://bit.ly/2PPWJD7 http://bit.ly/2DSzeUU http://bit.ly/2Yhele5 http://bit.ly/2DTNpZQ http://bit.ly/2JaUrOv http://tinyurl.com/y6hbxchz http://bit.ly/2Yf6e1z http://bit.ly/2DSdIzI http://bit.ly/2DVp8Tl http://bit.ly/2GXmwF6

Ajigo49

Wiyuh64,2019.05.07 21:44

http://bit.ly/2DVpysT
http://bit.ly/2DTJTyC
http://bit.ly/2YhdxWB
http://tinyurl.com/y67tplst
http://bit.ly/2J5z0y8
http://bit.ly/2DTlOrL
http://bit.ly/2DQDi8g
http://bit.ly/2DU0nae
http://bit.ly/2DOjNNJ
http://bit.ly/2H2y7TE
http://bit.ly/2J5T1ED
http://tinyurl.com/y29j3xwg
http://tinyurl.com/y45ksmcm
http://bit.ly/2DRE0SU

Ovuye99

Uhuni90,2019.05.07 21:21

http://bit.ly/2GXnbX6
http://bit.ly/2H7tqrL
http://bit.ly/2DUM9Wz
http://bit.ly/2DXaHhM
http://bit.ly/2H6WLSU
http://bit.ly/2YaxFJR
http://bit.ly/2DViuMQ
http://bit.ly/2DQE5pK
http://bit.ly/2E5kcLZ
http://tinyurl.com/yy5a66ab
http://bit.ly/2DX8dQu
http://bit.ly/2H2rdhd
http://bit.ly/2H3g53G
http://tinyurl.com/y3dcvrn4
http://tinyurl.com/y5q5fmy7
http://bit.ly/2DRE0SU
http://bit.ly/2DX7gHU
http://bit.ly/2H2ttVJ
http://bit.ly/2YbCXVu
http://bit.ly/2Y84wio

Ugofa24

Qekim49,2019.05.07 21:17

http://bit.ly/2Y93zXd
http://bit.ly/2PT3Vhz
http://bit.ly/2Y93HGb
http://bit.ly/2GXmQni
http://bit.ly/2H3ffny
http://bit.ly/2PT3u6V
http://bit.ly/2J42f4l
http://bit.ly/2Yf5MjT
http://bit.ly/2DTJTyC
http://bit.ly/2DOjLW7
http://bit.ly/2Yb1vOf
http://bit.ly/2DSgeGg
http://bit.ly/2DPNq0T
http://bit.ly/2DX88wa
http://bit.ly/2DQDZyo
http://bit.ly/2YhdLNr
http://bit.ly/2DUMd8L

Adexa36

Cumej98,2019.05.07 20:17

http://bit.ly/2H16j1Q
http://bit.ly/2H2sncz
http://bit.ly/2DRDkNm
http://tinyurl.com/y3gumbr4
http://bit.ly/2DQCC2I
http://bit.ly/2DX7bUC
http://tinyurl.com/y6q9atbm
http://bit.ly/2YbgurA
http://bit.ly/2GXnbX6
http://bit.ly/2H7tLux
http://tinyurl.com/y5fdu792
http://bit.ly/2DOqdwj
http://bit.ly/2DUXshl
http://bit.ly/2H1Cez5
http://bit.ly/2DU0aDY
http://bit.ly/2DTJGeO
http://tinyurl.com/y3tw947t
http://bit.ly/2HgT51h
http://bit.ly/2H1BVUX
http://bit.ly/2DUIY15
http://tinyurl.com/y2cfj8wp
http://bit.ly/2E5lcQf
http://bit.ly/2DTZWN8
http://bit.ly/2H2O63W
http://bit.ly/2DX8fb4
http://bit.ly/2J6AfwR

Cequz58

Upazu99,2019.05.07 18:41

http://bit.ly/2DSoiH6 http://bit.ly/2DVjErE http://bit.ly/2DVitsg http://tinyurl.com/y257s5fj http://bit.ly/2J56Q6i http://bit.ly/2Y93kvh http://bit.ly/2DTJyfk http://tinyurl.com/yyelpcau http://bit.ly/2DV6on3 http://bit.ly/2DQE05q http://tinyurl.com/y5a95xc8 http://tinyurl.com/y59nj8tk http://bit.ly/2YbGWkM http://bit.ly/2DOjMt9 http://bit.ly/2H2mc8h http://bit.ly/2J7MqKa http://tinyurl.com/yxqp3d59 http://tinyurl.com/y2nrfqwk

Ijepo13

Polag86,2019.05.07 18:19

http://bit.ly/2H2yCNw
http://bit.ly/2H7ssM9
http://tinyurl.com/y4swtyg3
http://bit.ly/2DPMIRh
http://tinyurl.com/y2my7tyj
http://bit.ly/2H4v7pO
http://bit.ly/2Y93KSn
http://bit.ly/2J4fFxj
http://bit.ly/2Y9AXNn
http://tinyurl.com/y3uea56d
http://bit.ly/2H9H6Ci
http://bit.ly/2H6WNKw
http://bit.ly/2Y5xfV8
http://bit.ly/2DSVtdr
http://bit.ly/2DVitsg
http://bit.ly/2DQDQLm
http://tinyurl.com/y4zxbwqm
http://tinyurl.com/y63uu9md
http://bit.ly/2Yczypy
http://bit.ly/2YbD4jS
http://bit.ly/2DOjIcT
http://bit.ly/2YczRRe
http://bit.ly/2H47pKl
http://bit.ly/2H6Y30c
http://bit.ly/2DTNhtk
http://bit.ly/2J5SP8n

Eyipe62

Mifor28,2019.05.07 17:06

http://bit.ly/2H9STkm http://bit.ly/2DUVQ7h http://bit.ly/2YiWwvh http://tinyurl.com/y5bwodm6 http://bit.ly/2DVp99R http://tinyurl.com/y25ra2r8 http://bit.ly/2DTJOuO http://tinyurl.com/y47nrjxy http://tinyurl.com/y4osnkxe http://bit.ly/2Y7oV76 http://bit.ly/2H2NDPe http://bit.ly/2J7M7z0 http://bit.ly/2DUwQgJ http://bit.ly/2DSzRxK http://bit.ly/2Y9B0Zz http://bit.ly/2H3f4so http://bit.ly/2DTJ88K

Foyay05

Geqop27,2019.05.07 16:56

http://bit.ly/2H3fqPK
http://bit.ly/2J57j8y
http://bit.ly/2Y943fZ
http://bit.ly/2E5lgiX
http://bit.ly/2YbDmqY
http://bit.ly/2H7tqbf
http://tinyurl.com/yyyojgaa
http://bit.ly/2DU0jr0
http://bit.ly/2DOqOOz
http://bit.ly/2DVjAIq
http://bit.ly/2H47UUJ
http://bit.ly/2J5S0MP
http://tinyurl.com/y2cfj8wp
http://bit.ly/2H6WTBS
http://tinyurl.com/y333edtg
http://bit.ly/2DTZRsO
http://bit.ly/2Yf7vpn
http://bit.ly/2J7LZj0
http://bit.ly/2H3DBNM
http://bit.ly/2DTJfBc
http://bit.ly/2Ye66PP
http://tinyurl.com/y67tplst
http://bit.ly/2YhdQAJ
http://bit.ly/2PRTyuH

Yideb25

Ugaje61,2019.05.07 16:29

http://bit.ly/2J8gNA3
http://tinyurl.com/y37em9dd
http://bit.ly/2PTrIOv
http://bit.ly/2DQDZyo
http://bit.ly/2J1U5JG
http://bit.ly/2Y9ANph
http://bit.ly/2J5SNxh
http://bit.ly/2DUXqpJ
http://tinyurl.com/y4eq8k8y
http://bit.ly/2DUIXu3
http://tinyurl.com/yy5p778s
http://bit.ly/2Y5x8sG
http://bit.ly/2H6VuLw
http://bit.ly/2DX6UB4
http://bit.ly/2DPMIAL
http://bit.ly/2DTINTw
http://tinyurl.com/yyff9nnr

Pelev02

Rumah91,2019.05.07 15:37

http://bit.ly/2Y93piz http://bit.ly/2PTrU0b http://bit.ly/2H2o2WJ http://bit.ly/2DTIND0 http://bit.ly/2DUwJBP http://bit.ly/2H8AJz5 http://bit.ly/2DOjsur http://bit.ly/2YheLkF http://bit.ly/2DWxtpT http://bit.ly/2Yb1auX http://bit.ly/2DUMd8L http://bit.ly/2H16NVI http://bit.ly/2Ye5Hgh http://tinyurl.com/yxo4euva http://bit.ly/2DRDS5S http://bit.ly/2Yay8f5 http://bit.ly/2Y7pluc

Afono83

Iyulo76,2019.05.07 14:53

http://movsam.ning.com/profiles/blogs/glimepiride-o-achat-bas-prix-achat-amaryl-1-en-ligne-en-belgique
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/wo-kann-ich-jetzt-combivir-zidovudin-lamivudin-kaufen
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/zagam-sparfloxacin-wo-ich-expressversand-kaufen-kann
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/metformina-glyburide-400-2-5mg-comprar-en-una-farmacia-online
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/famvir-famciclovir-250mg-puedo-comprar-sin-receta-online-espa-a
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/wie-kaufe-ich-tadalafil-20-mg-ohne-rezept-mit-garantie
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/atomoxetina-40-mg-comprar-en-farmacia-en-linea-confirmaci-n-r
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/donde-se-puede-comprar-generico-leflunomida-10-mg-sin-receta
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-segurex-sildenafil-citrate
http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/site-fiable-pour-achat-erosfil-sildenafil-citrate-25mg-recherche
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-zidovudina-300mg-sin
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-avodart-dutasteride-0-5-mg-mais-barato-pela
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/achat-discrete-indinavir-sulfate-400-mg-site-fiable-acheter
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-esidrex-25-mg-ahora-honduras
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/emedyl-order-cheap-how-to-purchase-dimenhydrinate-cheap
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-rizatriptan-r-pido-nicaragua-comprar-maxalt-10
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-amitril-amitriptyline-25mg-sin
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/comprar-cialis-tadalafil-sin-receta-por-internet-chile
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/comprar-atomoxetina-25mg-gen-rico-e-quanto-custa-on-line-brasil
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/kaufen-sie-generisches-zagam-200mg-ohne-rezept-mit-visa
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/ceftin-250-mg-bas-prix-securise-prix-reel-cefuroxime
http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-super-kamagra-100-60mg-en-farmacia-online-puerto
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/buy-simvastatin-safely-simvastatin-uk-buy-cheap
http://www.facecool.com/profiles/blogs/urso-ursodiol-300mg-dringend-kaufen-ursodiol-generika-auf
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/perindopril-aceon-8mg-como-posso-comprar-gen-rico-mais-barato-na
http://www.facecool.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-pamelor-25-mg-sin-receta-de-confianza-espa-a
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/ledipasvir-y-sofosbuvir-comprar-en-farmacia-en-linea-certificad-1
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-trazodona-de-calidad-estados-unidos
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/etoricoxib-como-puedo-comprar-sin-receta-de-forma-segura
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/salbutamol-2-mg-livraison-express-bas-prix-achat-ventolin-sans

Etawu51

Jihij04,2019.05.07 13:12

http://bioimagingcore.be/q2a/71800/felodipin-kaufen-rezeptfrei-online-apotheke-schweiz
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/hydroxyzine-25-mg-comprar-en-una-farmacia-online-certificada
http://divinguniverse.com/blogs/post/118976
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/buy-adapalene-15mg-low-price-where-to-buy-differin-without-script
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/achat-discrete-vigrex-100mg-pas-cher-2019-acheter-vigrex-au
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-cefalexina-sin-receta-con-garantia-venezuela
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/warfarina-comprar-en-farmacia-online-segura-usa-comprar-coumadin
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-vilas-20-mg-sin-receta-urgente
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/sotalol-donde-comprar-buen-precio-us
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-duloxetina-con-garantia
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/recherch-famciclovir-achat-famvir-livraison-express
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-amore-36-tadalafil-60-mg-amore-36-tadalafil-achat
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/comprar-valaciclovir-sin-receta-env-o-libre-puerto-rico-comprar
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-defil-25-mg-sin-receta-env
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-clonidina-env-o-urgente-espa-a
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/sur-quel-site-commander-du-rheumacin-indomethacin-rheumacin-en
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/assal-4mg-como-puedo-comprar-sin-receta-por-internet
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/cefadroxil-500-mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-un
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-tricor-env-o-r-pido-puerto

Oteha33

Yiwes75,2019.05.07 12:57

http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-divalproex-commander-depakote-par-telephone
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-generico-metoprolol-100-mg-sin-receta-fiable-rep
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/cialis-tadalafil-o-en-acheter-comment-acheter-du-cialis-en-france
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-orlistat-60-mg-env-o-r-pido
http://clan.hupshup.com/blogs/post/42035
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/viagra-en-ligne-moins-cher-commander-rapide-viagra-sur-le-net
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/desloratadine-generique-site-fiable-acheter-clarinex-en-suisse
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-hidroxicarbamida-500-mg
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/kann-ich-in-der-online-apotheke-roxithromycin-150-mg-kaufen
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/low-price-doxymax-100mg-buy-online-usa-online-doxymax
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/syalpha-60mg-order-without-prescription-where-can-i-purchase
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/buy-sanaler-10-mg-cheap-canadian-pharmacies-sanaler-online
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/wie-kann-ich-g-nstige-artane-kaufen
http://property.ning.com/profiles/blogs/super-kamagra-sildenafil-dapoxetine-100-60mg-generique-acheter
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/wo-k-nnen-sie-flutamid-eulexin-250-mg-zum-besten-preis-ohne
http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/86/16624/cloxacillin-sans-ordonnance-acheter-sur-le-net-site-fiable-ac
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/achat-discrete-calcijex-calcitriol-acheter-calcitriol-generique
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/cheap-edgon-20mg-order-online-how-to-order-tadalafil-fast
http://vaal-online.co.za/blogs/post/32702
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-remenafil-sildenafil-citrate-100mg-sin-receta-de
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/ciclosporina-comprar-en-farmacia-en-linea-confirmaci-n-r-pida
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/yasmin-online-bestellen-in-der-schweiz
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/puedo-comprar-amiodarona-200mg-de-confianza-uruguay
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/vigorex-sildenafil-citrate-comprar-al-mejor-precio-estados-unidos
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/acheter-en-ligne-naltrexone-baisse-prix-vente-du-naltrexone-au
http://www.facecool.com/profiles/blogs/asacol-400-mg-puedo-comprar-r-pido-reino-de-espa-a-mesalamine
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=36421&qa_1=panadol-online-bestellen-rezeptfrei-in-der-schweiz
https://lesko.com/q2a/index.php?qa=51700&qa_1=farmacia-generico-chlorambucil-comprar-chlorambucil-original
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/piridostigmina-60mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-entrega