Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.11.13 Kedd

2012.11.13

Az alábbi történet 2012 március 14-én "született" vagy inkább ekkor került napvilágra egy Prana Nadhi-s utaztatás során. Soha ilyen jellegű tapasztalatban nem volt részem és ezért nagyon kiváncsi voltam rá. Nem csalódtam.

Aznap mentem vissza Egerből Dublinba és úgy szerveztem meg az utazásomat, hogy hamarabb mentem fel Pestre, ahol Kriszta, az utaztatást végző lány lakott. Egyből az élmény után, még aznap este, ahogy megérkeztem Dublinba, leírtam az egészet és elküldtem Gabinak valamint pár barátomnak, ismerősömnek és a családtagjaimnak. Volt egy jel, amit már akkor észre kellett volna vennem. Gabinak hiába küldtem el a levelet, mindig vissza jött egy hiba üzenet, amelyben az állt, hogy az e-mail cím nem létezik.
Összesen ötször küldtem rossz címre!
Csak ezután írtam be betűről betüre a címét és ekkor el is ment... Hiba volt, már látom, d
e talán az a legjobb, ha elolvasod Te magad:

Az én levelem Gabinak - 2012.03.15. 7.37

Szia Angyalom!

Amit most le fogok írni, egyszerűen nem hihető. De ami mellette szól mégis, hogy nincs fantázia, amely ezt megszülhetné…

Megpróbálom leírni úgy, ahogy megéltem, bár nem lesz egyszerű átadni az érzéseimet. Ennek az oka, hogy nem képi formában jelentek meg előttem az információk, hanem csak egy érzés formájában. Pontosan ezért nehéz szavakba önteni.

Kb. délben kezdtük az egészet. Kriszta meggyújtott egy gyertyát és besötétítette a szobát. Én lefeküdtem a földre és behunytam a szemem. Az egész utazás alatt nem nyithattam ki, ami közel négy órán át tartott, bár nekem nem tűnt ennyinek.

Lekérte az égiek segítségét, majd a hasamra és a homlokomra helyezte a kezét két percre. Megkért, hogy próbáljak vizualizálni egy rózsát és próbáljam hallani az egyik kedvenc zeneszámomat. Ezek elképzelésével nem volt gond. Ezekre azért volt szükség, hogy lássa, milyen a vizualizációs készségem. Ami engem is meglepett, hogy elég jó.

Mondta, hogy képzeljek el egy rétet és írjam le részletesen. Én egy sárga virágokkal behintett rétet láttam, amit félkörben egy fás terület ölelt körbe. Nem rémlik, hogy az életben valami ehhez hasonlót láttam volna, tehát a képzeletem szülte meg vagy valaha tényleg jártam ott... Egyébként le kell írnom, hogy az egész utazás alatt sokat küzdöttem a saját képzeletemmel és azzal, hogy mik azok a képek, amiket más forrásból kapok, és csak közvetítenem kell. Szóval nehéz volt átadnom az irányítást valami vagy valaki másnak, de összességében úgy érzem, hogy sikerült…

A tisztás után fel kellett emelkednem a fák koronája fölé és egy ezüst szállal oda kellett magamat erősítenem az egyik fa koronájához. Gyanítom, hogy ezzel horgonyoztam le magam a jelen életemben, nehogy valami szakadás következzen be.

A következő mozzanat az volt, hogy eltávolodtam a föld felszínétől olyan messzire, hogy már a földet csak egy apró golyónak érzékeltem és beburkolt egy ezüst fénysugár, ami kellemes melegséggel töltött el. Ez idő alatt a kapcsolat köztem és a föld között folyamatos volt a szálnak köszönhetően. Ezt követte a visszatérés, de már az előző életbe. Közelítenem kellett a föld felé nagyon gyorsan és talajt kellett fognom. Kriszta megkért, hogy nézek le a lábamra és mondjam meg, hogy mit látok.

Gondoltam, hogy a „régi” életemben vagyok és elkezdett az agyam lázasan kutatni, hogy lásson valamit. Egy röpke ideig azonban nem érzékeltem semmit, majd lassan egy kopott, gyűrött bőr csizma bontakozott ki előttem, amelynek a szára lebuggyant a sarkára. Barna színű volt. Én kezdetben csak a csizmát érzékeltem és csak egy kicsit később állt össze a kép az egész emberről (aki én voltam…). Látni nem nagyon láttam, de érzékeltem az energiáit. Nem volt pozitív. A haja csapzott volt, kb. olyan hosszú, mint a Fédrácskáé és össze volt ragadva a zsírtól. Az arca markáns, de a szemében nemhogy értelem nem tükröződött, de inkább mély tompultságot éreztem. Ahogy akkor leírtam: „Nem az IQ-járól híres, tompa fásultság van benne. Egy falusi mokány paraszt.”

Kriszta kérdezte, hogy mit érzek most?

„Kilátástalannak érzem a helyzetem, mintha földbe lenne gyökerezve a lábam és nem tudnék innen tovább lépni.” – válaszoltam. Azt éreztem, mintha amikor a földre érkeztem az utazás elején, olyan erősen csapódtam volna be, hogy a lábam oda ragadt a talajhoz. Képtelen voltam arra, hogy megmozduljak. Kért, hogy tágítsam ki a képet és írjam le a környezetemet. Mintha egy köd vett volna körül, nem tudtam kivenni semmit, csak nagyon homályosan érzékeltem, hogy egy nő és egy gyerek van tőlem egy kicsit távolabb. Érdekes módon nem foglalkoztak velem, de a tudatában voltak, hogy ott vagyok. Nem szenteltek figyelmet a létezésemnek, de mégis éreztem, hogy közöm van hozzájuk. Valami azt súgta, hogy a nő TE vagy és a gyerek is ismerősnek tűnt, de akkor még nem tudtam, hogy ki az…

Ahogy telt az idő, úgy tisztult a kép és mintha valaki kiszínezte volna a képet, úgy tűntek elő a részletek is, amit képes voltam leírni. Azt éreztem, hogy egy favágó vagyok, aki egy hatalmas fenyőt vág ki, de nagyon nem szakszerűen. Hamar rájöttem, hogy nem lehetek hivatásos favágó, mert akkor nem úgy vágtam volna ki a fenyőt. A törzset úgy kell elvágni, hogy egyet csapsz a fejszével felülről és egyet oldalról, hogy az ék alakú vágás teret adjon a következő csapásnak. Ez a törzs pedig nem így volt vágva, hanem úgy, mintha csak felülről kapta volna az ütéseket.

Nagyon zavart, hogy nem szakszerű ez a munka. De ez a kép vezetett arra rá, hogy ez nem favágó, és hogy a szerszám, amit használ nem fejsze, hanem egy BÁRD, amit a kivégzéseken használtak és az ember, aki én vagyok, az HÓHÉR. Érzékeltem, hogy a fa ki van vágva és a két ember, aki Te és Zeusz volt ott fekszik a fa alatt holtan. De nem volt világos a kép, mert Ti mégis csak a fa mellett álltatok és mintha gyűjtöttetek volna valami erdei gombát. Így utólag összerakva, a fát vágó ember, azaz az én képzeletemben voltatok csak kivetítve, mert az elmém nem volt tiszta, sőt mondhatnám azt, hogy el volt borulva.

Ekkor hirtelen egy kép ugrott be a jelenlegi életünkből. Emlékszel, amikor 2004-ben építkeztünk a és tavasszal az emeletet elkezdtük lebontani a barátaimmal? Úgy szórtuk le a törmeléket, hogy egy hatalmas műanyag csövet vettem és azt rögzítettem az erkélyhez és azon csúsztattuk be a konténerbe a sittet. Egyszer Te és Zeusz alul szedegettétek a tégla darabokat és én valahogy fentről megmozdítottam a csövet, ami hatalmas robajjal esett le mellétek, alig pár centire. Soha nem felejtem el azt az érzést, amit akkor éreztem. Simán meghallhattatok volna mind a ketten. Valami ilyen érzésem volt ott az erdőben is…

Amikor visszaemlékeztem erre az esetre és beugrott, hogy nem favágó, hanem hóhér vagyok, tudtam azt is, hogy mind a kettőtök halála a lelkemen szárad. Szörnyű émelygés jött rám és a szoba elkezdett velem forogni. Ez az érzet tartott vagy tíz percig. Mintha egy kör alakú hintában ültem volna, ami egy pontban van felfogatva és minden irányban kileng.

Ezzel az érzettel együtt a kép nagyon élesen váltott egy középkori piactérre, ahol fel volt állítva egy fa emelvény, ahol kivégzéseket hajtottak végre.

Tudtam, hogy én vagyok a főszereplő – A HÓHÉR!

Nagyon életszerű volt az egész, de annyira meglepett, hogy nem is tudtam tovább lépni erről a színről.

Kriszta kért, hogy menjek vissza ezen életem gyerek korába és ragadjam meg az első képet, ami bevillan. Érdekes, hogy egyből jött is a kép, egy három év körüli gyermeket láttam, aki zsákból készült ruhát visel és nyújtózik az anyja kezéért, de az nem nagyon figyel rá. Az egész kép inkább egy fényképnek tűnt, és elég nehéz volt mozgóvá varázsolnom. Az érzésem az volt, hogy teljes mértékben mellőzött vagyok, és nagyon vágyom Anyám szeretetére. Az akkori anyám a mostanival megegyező volt, legalábbis ezt éreztem. Akkor és ott nagyon kemény, szigorú asszonynak tetszett, akit megviselt az élet. A szoba, ahol a képet láttam, arról tanúskodott, hogy nagyon szegények vagyunk. Az egyik sarokban ült egy 20 év körüli ember, akiről az elején nem tudtam eldönteni, hogy az apám vagy a testvérem. Aztán rájöttem, hogy az utóbbi. Ez is inkább csak érzés volt. Az apánkról nem tudtunk semmit és nem is éreztem a jelenlétét. Valahogy megéreztem, hogy én és a bátyám is erőszakból születtünk, ami megmagyarázza, hogy Anyánk nem nagyon akart minket, de ha a sors így hozta, akkor már kötelességből vállalta a felnevelésünket.

Ez az egész kép a mérhetetlen nyomorról és a kétségbeesésről mesélt nekem, amelyből egyenesen következet a későbbi életem.

Innen tovább léptünk a következő fontos eseményhez ebben az életben. Ekkor más 10-12 éves lehettem és a kép jobb oldalán azt láttam, hogy egy virágos réten futok, pillangókat kergetve. A kép bal oldala viszont el volt takarva egy kerítéssel, ami háncskötelekkel volt összetákolva.

Nagyon zavaró volt a kép kontrasztja. A jobb oldal azt szemléltette, hogy vannak boldog momentumok is az életemben, de ugyanakkor azt is éreztem, hogy a bal oldal fontosabb eseményeket rejt.

Ehhez viszont elég nehezen fértem hozzá. Hirtelen Erik (egy mostani barátom arca) ugrott be. Láttam fényes ruhában, kalappal a fején és harisnya volt rajta, ami érdekes, felálló orrú cipőben végződött. Ekkor már láttam azt is, hogy a kerítés inkább egy középkori kordonként szolgál és a kíváncsiskodó tömeget tartja távol ugyan attól a piactéri mészárszéktől, amit az elején láttam. Erik az emelvényen állt és fennkölt szavakat kiabált a tömegbe. A keze is terjedelmes mozdulatokkal hadonászott, de nem nagyon foglalkoztak vele. Valamire vártak. Én a fejemet a kerítésnek nyomva bámultam egy hatalmas embert a pulpitus mellett, aki egy nyakvágó bárdra támaszkodott és a fején csukja volt. Éreztem, hogy ki Ő. (T.Á., akit a Lyonessen keresztül ismertem meg és igazán semmi közöm hozzá…).

Felnéztem rá, éreztem, hogy hatalmas erő birtokában van. Élet és halál ura. Vágytam arra, hogy én is uralkodhassak, mint Ő.

Amikor Erik befejezte a monológját, akkor a hóhér fellépett az emelvényre és mondta neki, hogy helyezze a fejét a tőkére. Ő ezt szó nélkül meg is tette. A hóhér elsimította a haját a nyakról és egyetlen jól irányzott csapással levágta a fejét, amely legurult a földre, a nyakából spriccelt a vér.

(Megállnék egy pillanatra a történetmesélés közben, mert szeretnék egy nagyon fontos dolgot leírni. Erikkel, a barátommal még a Camino előtt beszélgettem, és elmeséltem neki a teljes történetet. Szkeptikusan hallgatta egészen addig, amíg ahhoz a részhez nem értem, ahol Ő is szerepelt a „mesében”. Ekkor halott sápadt lett és a következőt mondta: „Te Arnold! Én nem hiszem el ezt az egészet, szerintem Te képzelődsz, de valamit tudnod kell. Amikor 5 éves voltam, az összes bátyám tudta, hogy nem tudok aludni éjszaka, mert rémálmok gyötörnek. Tudod mit álmodtam? Azt, hogy lefejeznek!” – én is libabőrös lettem…)

Ez volt a pillanat, amikor bennem a „hivatástudat” felébredt. Tudtam, hogy az Isten is hóhérnak teremtett.

Innen megint tovább kellett lépni egy következő fontos eseményhez. Ez egy disznóölés volt, amit a saját házunk kertjében csináltunk és a saját disznónkat vágtuk le. 20 éves voltam, frissnek és erősnek éreztem magam. A képen, a földön feküdt a disznó és a nyakán kivehető volt a vágás, amit én ejtettem. A disznó alsó fele még barna volt a pörköléstől, de a felső része már simára volt kaparva. Mérhetetlen erőt és büszkeséget éreztem magamban, hogy megöltem ezt az állatot.

Zárójelben jegyzem meg, hogy az utazás egyik technikája, hogy amikor nem tudsz tovább lépni egy képről, akkor az utolsó fontos érzést megfogalmazod egy mondatban és azt ismételgeted jó párszor. Ezt Kriszta többször alkalmazta velem és ebben a disznós képben a következő mondatot kellett ismételnem: „Büszke vagyok arra, hogy megöltem a disznót”. Miután elismételtem vagy 20x, a disznó szó új értelmet kezdett nyerni és úgy mondtam, mintha egy emberről beszélnék. Ekkor érdekes kép ugrott be. Egyrészt tisztán láttam Lacit (ismét csak egy barát ebből az életemből) és érzékeltem egy energia halmazt (három ismert pénzes figura a városban), ami a pénzt és gazdagságot testesítette meg számomra. Tudtam, hogy Laci az Egót jelképezi. Nem tudom, hogy miért, de tudtam. (bocs Laci, de ez nem a mostani energiádra vonatkozik)

Meglepett, hogy a disznó megölése valamilyen formában összefonódott az Egó és a Gazdagság fogalmaival. Ez nagyon fontos momentuma az utazásomnak, de sajnos egyelőre nem jöttem rá, hogy mit jelképezhet, illetve még nem vettem a fáradságot, hogy végig gondoljam mi a jelentése annak, hogy elpusztítom az Egóval együtt a Gazdagságot… Pedig nagyon, nagyon fontos… (ez akkor volt)

Ezen a képi keresztrejtvényen kívül a jelenet fontos mozzanata a disznó megölése, ami az élet halál feletti uralmam utáni vágy megerősítésére szolgált.

Ismét tovább kellett lépnünk egy újabb korba. Pár évet ugorhattam előre. Egy kard volt a kezembe egy érzéssel, ami arról tanúskodott, hogy ölni akarok. Ugyan az a piactér, és hóhér. De már én is ott vagyok, mint főszereplő.

Ez a premierem!

Itt kell megmutatnom, hogy mennyire vagyok alkalmas a feladatra. Égek a vágytól, hogy szerepeljek. A bárdot elveszem a hóhér kezéből és iszonyú erővel belevágom a tőkébe, csak azért, hogy fitogtassam az erőmet - a nyele el is törik. Ez volt az oka, hogy karddal a kezemben jelentem meg magamnak a szín elején.

Figyelem! A következő pár sor nagyon brutális!

Látom, hogy egy gyereket kell megölnöm. A karjánál fogva odaráncigálom a tőkéhez és mivel nagyon ellenkezik, és ez engem mérhetetlenül felbőszít, levágom a kezét valamivel a könyöke felett. Az anyja hátulról nézi, amit a fiával csinálok. Annyira elragad a hév, hogy ketté vágom a gyerek fejét, majd darabokra trancsírozom a kardommal. Ezután az anya tompa fásultsággal, mint aki már nem is él, oda lép a tőkéhez, ráhelyezi a fejét a gyermeke vérével öntözött fára és becsukva a szemét várja, hogy elvégezzem a dolgom. Én a gyilkolástól megrészegülve, egyetlen hatalmas csapással lemetszem a fejét, amely a szétszabdalt kis test darabjai közé gurul. (Szabályosan reszketek most is, ahogy újra olvasom…)

Érzem, hogy az asszony Te vagy és a gyerek Zeusz… Ekkor a tényleges fizikai testemben mérhetetlen szomorúság és elkeseredettség lesz úrrá rajtam. Nem sok hiányzik, hogy el ne sírjam magam.

Kriszta már az elején mondta, hogyha gyilkolni fogok, akkor fázhatok, és ezen ne lepődjek meg. Mondtam neki, hogy ugyan, miért csinálnék ilyet? El sem tudom képzelni. És amikor lemészároltalak benneteket, akkor vettem észre, hogy teljesen kihűlt a lában és a kezem…Most is, ahogy írom ezeket a sorokat szabályosan fáznak a végtagjaim.

(Ismét egy röpke megjegyzés, ami nem lehet véletlen: Zeusznak 3-4 éves korában legalább háromszor ment ki a könyöke a bal kezén, amit az „álmomban” levágtam. Mindig én rántottam ki neki. Iszonyatos.)

A régi életemben nem volt semmi közöm hozzátok, csak Ti voltatok az elsők, akiken kiélhettem az öldöklés utáni vágyam. Amikor vége lett a Te megölésednek, láttam, hogy vannak még emberek a sorban, akik arra „várnak”, hogy kivégezzem őket, de már nem volt fontos a további öldöklés.

Éreztem, hogy élet halál ura vagyok, és semmi nem változik. A kielégülés nem hozott lelki megnyugvást, mint ahogy reméltem. Rá kellett jönnöm, hogy végzetes bűnt követtem el, és ez a hátralévő életemben oda vezetett, hogy teljesen becsavarodtam. Végeztem a hóhérok véres munkáját, de anélkül, hogy örömmel töltött volna el. Ennek az eredménye volt az az állapot, amit az elején úgy írtam le, hogy a földbe gyökerezett a lábam.

Hátra van még a halálom mozzanata, mert ezzel kell kilépni ebből a megtapasztalásból.

Ismét ott éreztem magam, ahol a történet kezdődött, a fánál, amit végső elkeseredésemben és bosszúból vágok ki, talán azért is, hogy kiadjam a dühömet, amit a tehetetlenség okoz. A kivetített kép rólad és Zeuszról, része a tudatomban futó eseményeknek, mintegy lelkiismeret furdalás. Újra és újra teremtem a képeket, amely a saját poklom.

Olyan erősen űzöm magam a favágásba, hogy a szívem felmondja a szolgálatot és arccal előre beleesek a patakba és ott lelem halálomat. Ez volt az oka, hogy nem tudtam tovább lépni a történet legelején. Innen már csak a halál volt. Nekem ez a megkönnyebbülés érzésével járt.

Ennyi a történet!

Akár hányszor végig gondolom, mindig csak a döbbenet lesz úrrá rajtam. Egyszerűen hihetetlen egy ilyen kerek történetet kreálni. A hatása alatt vagyok még mindig, de nem érzem, hogy meg kellene bánnom bármit is, inkább csak mélyebb a szeretetem irányotokban!

Kérlek, vizsgáld meg az érzéseid és írd le nekem, ha nem okoz gondot.

Vigyázzatok magatokra.

Arnold

ui.: még valami: emlékszel milyen ruhában mentem Krisztához tegnap? A fekete, hosszú bőrkabátomban, és csak fekete volt rajtam, éppen, mint egy igazi hóhéron. 

 

 

Gabi válasza - 2012.03.15. 20.22:

Elolvastam. Bár ne tettem volna. Az, hogy mennyire ki vagyok akadva, nem tükrözi az érzelmeim halvány árnyékát sem. Mint egy fejezet a Katedrális című, számomra iszonyatos, gyűlöletes könyvből. Ne haragudj, nem szeretnék beszélni most veled. Jó éjt.

Sajnálom, ha bántónak érzed a levelemet, de ismerned kell annyira, hogy tudd, mit okozol ezzel. Nem szabadott volna megírnod nekem. Nem akarok tudni róla. Valahogy törölnöm kell mindenhonnan.

 

Van folytatás is, de most nem írok többet, majd pár napon belül...
 

Ugrás a következő bejegyzéshez >>>

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ehozu51

Upelo83,2019.05.09 00:47

http://bit.ly/2DTVU7o http://bit.ly/2DVdI1S http://tinyurl.com/y3vwjg75 http://bit.ly/2DUaSdH http://bit.ly/2YcGfYq http://bit.ly/2DSdKHQ http://bit.ly/2H3cORW http://bit.ly/2YgDhlZ http://bit.ly/2H0sWDC http://bit.ly/2DQDS5W http://tinyurl.com/y37em9dd http://bit.ly/2JaUw4L

Jivik90

Sobin02,2019.05.09 00:38

http://bit.ly/2DOq6Rp
http://bit.ly/2YheWwl
http://tinyurl.com/yxs3aa4q
http://bit.ly/2H2GWwB
http://bit.ly/2YczC8M
http://bit.ly/2Yb0mpV
http://bit.ly/2Y937Iv
http://bit.ly/2PT3DHv
http://bit.ly/2GXmD3u
http://bit.ly/2DV6b3f
http://bit.ly/2YaxNcj
http://bit.ly/2DX723w
http://bit.ly/2H2MS8Q
http://tinyurl.com/y5a95xc8
http://bit.ly/2Yf7cLf
http://tinyurl.com/y2zvzct3
http://bit.ly/2DQDTH2
http://bit.ly/2E5ken5
http://tinyurl.com/y55qg8f6
http://bit.ly/2DTJgoK

Axori24

Hapoj90,2019.05.08 23:19

http://bit.ly/2YbCXos http://bit.ly/2DTZRsO http://tinyurl.com/y4rrsclq http://bit.ly/2DTZTRs http://bit.ly/2H7ssvx http://bit.ly/2DRDQLi http://bit.ly/2E5ki6j http://bit.ly/2J4fFxj http://bit.ly/2DOjMJF http://tinyurl.com/y4amwbld http://bit.ly/2YbDOpa http://bit.ly/2DViqg4

Ozexi56

Rabod70,2019.05.08 23:09

http://bit.ly/2Yf6huh http://bit.ly/2YbGWRO http://tinyurl.com/y3rn3wfa http://bit.ly/2YcTfxq http://bit.ly/2DX376O http://bit.ly/2H6cn9b http://bit.ly/2DTJiNo http://bit.ly/2DUVYnh http://bit.ly/2H3GQov http://bit.ly/2J4CrVJ http://bit.ly/2YhdVV3 http://bit.ly/2Y9ASt3 http://bit.ly/2Ye1Y26 http://bit.ly/2GXnkd6 http://bit.ly/2Y9B0c3 http://tinyurl.com/y5puh23v http://tinyurl.com/y4kwgpfy http://tinyurl.com/y2gpypok http://tinyurl.com/yxjq72ed http://bit.ly/2DVp8mj http://bit.ly/2DVhDvC http://bit.ly/2H16wCa http://bit.ly/2Y7oN7C

Pezox88

Jazib78,2019.05.08 22:45

http://bit.ly/2H0rscw
http://bit.ly/2YaxNcj
http://bit.ly/2DRDQLi
http://bit.ly/2DTIUhU
http://tinyurl.com/y2p8b8k7
http://bit.ly/2DTMTLo
http://tinyurl.com/y384lu96
http://tinyurl.com/y6r7944o
http://bit.ly/2PQxOiC
http://tinyurl.com/yxa34zwe
http://bit.ly/2DSz2VG
http://bit.ly/2H7uqfv
http://bit.ly/2H47UUJ

Oweji26

Xeqav64,2019.05.08 22:41

http://bit.ly/2H6WMpW
http://bit.ly/2H2yu0u
http://bit.ly/2DQDYuk
http://bit.ly/2DUMjx9
http://bit.ly/2H4vZe4
http://bit.ly/2E5l3fF
http://bit.ly/2JaUw4L
http://tinyurl.com/y4tag6yf
http://bit.ly/2J41yIh
http://bit.ly/2H2xGsu
http://bit.ly/2H7vlfX
http://bit.ly/2H0rroY
http://bit.ly/2DOju5x
http://bit.ly/2DUaMCR
http://bit.ly/2DTJFHM

Oloxe16

Gavuv06,2019.05.08 21:40

http://bit.ly/2DUwJBP http://bit.ly/2YbGNxK http://bit.ly/2Y5xfV8 http://bit.ly/2DOq8sv http://bit.ly/2J57i4u http://bit.ly/2Yhd5HT http://bit.ly/2PQFcdO http://bit.ly/2Yf7cLf http://bit.ly/2DV5Ayx http://tinyurl.com/yycdgdec http://bit.ly/2Ye65eJ http://bit.ly/2H3t6Kl http://bit.ly/2J42cpb http://bit.ly/2PQ5HA9 http://bit.ly/2PUcJ6T http://bit.ly/2H1GheW http://bit.ly/2DTMSai http://bit.ly/2YaZMbJ http://bit.ly/2DX7qPw http://bit.ly/2DSojuE http://bit.ly/2DTzlQq http://tinyurl.com/y3sfp4w6 http://bit.ly/2YePHuG

Bonek85

Wagod59,2019.05.08 20:03

http://bit.ly/2E5jIWb http://bit.ly/2DTNHzU http://bit.ly/2DOjySP http://bit.ly/2DTJgVM http://bit.ly/2H6Vviy http://tinyurl.com/y26rts8d http://tinyurl.com/yyff9nnr http://bit.ly/2Yf6HAR http://bit.ly/2DUwJBP http://tinyurl.com/y2stjg8b http://bit.ly/2DUwQgJ http://bit.ly/2DOq7Vt http://tinyurl.com/yyxv24ud http://bit.ly/2DUIXdx http://bit.ly/2DVhPek http://bit.ly/2Yayd2n http://tinyurl.com/yycv5wxw http://bit.ly/2DVp31Z http://bit.ly/2DSzgMw http://bit.ly/2DTIRTg http://bit.ly/2H3gnaM http://bit.ly/2DVp3Px http://bit.ly/2H6WQpG http://bit.ly/2DTJDzE http://bit.ly/2YiWxzl

Ikeyi88

Atewi43,2019.05.08 19:48

http://bit.ly/2HgTSzh
http://bit.ly/2J5yZu4
http://bit.ly/2YbCDpK
http://tinyurl.com/yxnqrqcv
http://bit.ly/2GXmtsU
http://bit.ly/2H2w8yG
http://bit.ly/2H9SGxA
http://bit.ly/2Ye1oRY
http://tinyurl.com/y2aqp7et
http://tinyurl.com/yxgfzwbl
http://bit.ly/2H9SzCa
http://bit.ly/2DSdKHQ
http://bit.ly/2DVqw8v
http://tinyurl.com/y2wm8k9k
http://bit.ly/2DUaY53
http://bit.ly/2H2o2pH
http://bit.ly/2H2xMjQ
http://bit.ly/2DSoOVy

Efiwu02

Usevu92,2019.05.08 18:37

http://bit.ly/2H1CrlR http://tinyurl.com/yyscfjoe http://bit.ly/2H8yThF http://tinyurl.com/y3krpc8z http://tinyurl.com/y5mvc9fj http://bit.ly/2Yf5MjT http://tinyurl.com/y5bwodm6 http://bit.ly/2H2L0Nm http://bit.ly/2DTINmu http://bit.ly/2Y5x8ca http://tinyurl.com/y22nodpo http://bit.ly/2H7uLyN

Qaxov07

Eraca12,2019.05.08 18:29

http://bit.ly/2H9H3X8 http://bit.ly/2Yeyilt http://bit.ly/2Ye5Tfv http://bit.ly/2H7vkIV http://bit.ly/2Yeyhhp http://bit.ly/2H8yTyb http://bit.ly/2YcAlqw http://bit.ly/2H47e1D http://bit.ly/2DTJAns http://tinyurl.com/y48oebe6 http://tinyurl.com/y3uhrsnh http://bit.ly/2H7stQ7 http://bit.ly/2H3CWvM http://tinyurl.com/y4vrjuoa http://bit.ly/2Y84MxS http://bit.ly/2DX893c http://bit.ly/2E5kcLZ http://bit.ly/2E5jZZd http://bit.ly/2PTfGo9 http://bit.ly/2H7uj3z http://bit.ly/2E5jqP5 http://tinyurl.com/y3vph25u http://bit.ly/2H3ffny http://bit.ly/2J5z7d2 http://bit.ly/2DUVEF5

Yupak83

Osoja73,2019.05.08 18:04

http://bit.ly/2PQEQnu http://bit.ly/2YczC8M http://tinyurl.com/yyscfjoe http://bit.ly/2Y84qHy http://bit.ly/2PUfmWy http://tinyurl.com/yyrjre7z http://bit.ly/2H6WWO4 http://tinyurl.com/y5wpsman http://bit.ly/2H9R8Ui http://tinyurl.com/yyvvvfkg http://bit.ly/2DUT4yT http://tinyurl.com/y66t5teo

Adoda79

Uqoyi82,2019.05.08 17:08

http://bit.ly/2DSV8Yd http://bit.ly/2DOp5c3 http://bit.ly/2DXaNGa http://bit.ly/2YePRCi http://bit.ly/2DWvlhT http://bit.ly/2DVqc9N http://bit.ly/2YbDp68 http://tinyurl.com/y3crd37g http://bit.ly/2YcAg6c http://bit.ly/2DWyeiJ http://bit.ly/2DVqvRZ http://bit.ly/2DQyxvq http://bit.ly/2DPMSrR

Xiyir77

Qayen31,2019.05.08 16:51

http://bit.ly/2DSWpOZ http://bit.ly/2J57YXA http://bit.ly/2Y9ALxF http://bit.ly/2Yb1dXF http://bit.ly/2DTZhLE http://bit.ly/2J57XTw http://tinyurl.com/y59ggrsc http://bit.ly/2Y93N0v http://bit.ly/2H3f3Vm http://bit.ly/2Y61kDU http://bit.ly/2Y9AKtB http://bit.ly/2DWydLH http://bit.ly/2DTo2aT http://bit.ly/2DOjGSj http://bit.ly/2Ye31iy http://bit.ly/2Yf5xoZ http://tinyurl.com/y5hbjyk8 http://bit.ly/2H2GZIN http://bit.ly/2DOqcIL http://bit.ly/2DOq7Vt http://tinyurl.com/y6pylmt9 http://bit.ly/2H7trMl http://tinyurl.com/y44go6ed http://bit.ly/2E5l2Z9

Uhudo36

Izuvu88,2019.05.08 16:50

http://bit.ly/2DOqgbt
http://bit.ly/2DTZRZQ
http://bit.ly/2DUVQ7h
http://bit.ly/2Yeyd19
http://tinyurl.com/y44d6fu9
http://tinyurl.com/y2fku9qb
http://tinyurl.com/y5jdlpbj
http://tinyurl.com/y26rts8d
http://bit.ly/2YeQ0pk
http://bit.ly/2YcwF7T
http://bit.ly/2H6ci5n
http://bit.ly/2DSolCM
http://bit.ly/2PQxMY2
http://bit.ly/2PU6PD0
http://bit.ly/2J1TQOM
http://bit.ly/2PQ5Bsh
http://bit.ly/2DX7sa6
http://bit.ly/2DPNgXl
http://bit.ly/2DX8eE2
http://bit.ly/2DTJVXg
http://bit.ly/2H2NWtm

legitimate canadian pharmacies 35 mg

WalterDic,2019.05.08 15:18

Hi there! [url=http://onlinepharmacycanadaus.com/#canadian-pharcharmy]no 1 canadian pharcharmy online[/url] good web site.

Egoqa49

Sakok78,2019.05.08 15:09

http://bit.ly/2J1TszO http://bit.ly/2DVisoc http://tinyurl.com/y3ojzadq http://bit.ly/2H3t6Kl http://tinyurl.com/y6kbuguw http://bit.ly/2Ybg0Si http://bit.ly/2J7Mw4u http://tinyurl.com/y6r7944o http://bit.ly/2DQDRyU http://tinyurl.com/y6zt9nza http://bit.ly/2DPNca3 http://bit.ly/2DVoTaT http://bit.ly/2GXn65K http://bit.ly/2Ye0Lb4 http://tinyurl.com/y3zyqrpd http://tinyurl.com/y5qcz32f http://bit.ly/2DX7bE6 http://bit.ly/2DUVYnh http://bit.ly/2J42xbr http://bit.ly/2H2n4K5 http://bit.ly/2DTkmWD http://bit.ly/2H6c7ad http://bit.ly/2DUVxt9 http://bit.ly/2DOjsKX http://bit.ly/2H3dSVW http://bit.ly/2PQERYA

Umura55

Ohuge26,2019.05.08 14:03

http://bit.ly/2YiWd3B
http://bit.ly/2Ye25L4
http://bit.ly/2Ye65eJ
http://bit.ly/2J56QmO
http://bit.ly/2E5jK0f
http://bit.ly/2DUVD3Z
http://tinyurl.com/yyff9nnr
http://tinyurl.com/y3gflask
http://bit.ly/2DX6Scq
http://bit.ly/2DOjGSj
http://tinyurl.com/y5ykzf7f
http://bit.ly/2H2yIVo
http://bit.ly/2DVisoc

Ubuza93

Zeqel59,2019.05.08 13:56

http://bit.ly/2J7USJg
http://bit.ly/2DXaHhM
http://tinyurl.com/y26jv8b4
http://bit.ly/2Yayd2n
http://bit.ly/2PTsgE3
http://bit.ly/2DUVD3Z
http://tinyurl.com/y6ahe42s
http://bit.ly/2DWxCJX
http://bit.ly/2DUMeJR
http://bit.ly/2DTJGeO
http://tinyurl.com/y3rn3wfa
http://bit.ly/2Yf6e1z
http://bit.ly/2Y9AKtB
http://bit.ly/2H2GWwB
http://tinyurl.com/y53sre4x
http://bit.ly/2DQEHf2

Iwaci84

Imiyi85,2019.05.08 13:16

http://bit.ly/2DQDRio http://bit.ly/2Yb0g1x http://bit.ly/2DTZRsO http://bit.ly/2DXaCdY http://tinyurl.com/y44go6ed http://bit.ly/2H2n4K5 http://bit.ly/2Yb0kOP http://bit.ly/2H3g53G http://bit.ly/2DX723w http://bit.ly/2H3DyS6 http://tinyurl.com/y6xzgrrj http://bit.ly/2YgDsOb http://bit.ly/2PT3sMl http://bit.ly/2YhdxWB