Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.11.13 Kedd

2012.11.13

Az alábbi történet 2012 március 14-én "született" vagy inkább ekkor került napvilágra egy Prana Nadhi-s utaztatás során. Soha ilyen jellegű tapasztalatban nem volt részem és ezért nagyon kiváncsi voltam rá. Nem csalódtam.

Aznap mentem vissza Egerből Dublinba és úgy szerveztem meg az utazásomat, hogy hamarabb mentem fel Pestre, ahol Kriszta, az utaztatást végző lány lakott. Egyből az élmény után, még aznap este, ahogy megérkeztem Dublinba, leírtam az egészet és elküldtem Gabinak valamint pár barátomnak, ismerősömnek és a családtagjaimnak. Volt egy jel, amit már akkor észre kellett volna vennem. Gabinak hiába küldtem el a levelet, mindig vissza jött egy hiba üzenet, amelyben az állt, hogy az e-mail cím nem létezik.
Összesen ötször küldtem rossz címre!
Csak ezután írtam be betűről betüre a címét és ekkor el is ment... Hiba volt, már látom, d
e talán az a legjobb, ha elolvasod Te magad:

Az én levelem Gabinak - 2012.03.15. 7.37

Szia Angyalom!

Amit most le fogok írni, egyszerűen nem hihető. De ami mellette szól mégis, hogy nincs fantázia, amely ezt megszülhetné…

Megpróbálom leírni úgy, ahogy megéltem, bár nem lesz egyszerű átadni az érzéseimet. Ennek az oka, hogy nem képi formában jelentek meg előttem az információk, hanem csak egy érzés formájában. Pontosan ezért nehéz szavakba önteni.

Kb. délben kezdtük az egészet. Kriszta meggyújtott egy gyertyát és besötétítette a szobát. Én lefeküdtem a földre és behunytam a szemem. Az egész utazás alatt nem nyithattam ki, ami közel négy órán át tartott, bár nekem nem tűnt ennyinek.

Lekérte az égiek segítségét, majd a hasamra és a homlokomra helyezte a kezét két percre. Megkért, hogy próbáljak vizualizálni egy rózsát és próbáljam hallani az egyik kedvenc zeneszámomat. Ezek elképzelésével nem volt gond. Ezekre azért volt szükség, hogy lássa, milyen a vizualizációs készségem. Ami engem is meglepett, hogy elég jó.

Mondta, hogy képzeljek el egy rétet és írjam le részletesen. Én egy sárga virágokkal behintett rétet láttam, amit félkörben egy fás terület ölelt körbe. Nem rémlik, hogy az életben valami ehhez hasonlót láttam volna, tehát a képzeletem szülte meg vagy valaha tényleg jártam ott... Egyébként le kell írnom, hogy az egész utazás alatt sokat küzdöttem a saját képzeletemmel és azzal, hogy mik azok a képek, amiket más forrásból kapok, és csak közvetítenem kell. Szóval nehéz volt átadnom az irányítást valami vagy valaki másnak, de összességében úgy érzem, hogy sikerült…

A tisztás után fel kellett emelkednem a fák koronája fölé és egy ezüst szállal oda kellett magamat erősítenem az egyik fa koronájához. Gyanítom, hogy ezzel horgonyoztam le magam a jelen életemben, nehogy valami szakadás következzen be.

A következő mozzanat az volt, hogy eltávolodtam a föld felszínétől olyan messzire, hogy már a földet csak egy apró golyónak érzékeltem és beburkolt egy ezüst fénysugár, ami kellemes melegséggel töltött el. Ez idő alatt a kapcsolat köztem és a föld között folyamatos volt a szálnak köszönhetően. Ezt követte a visszatérés, de már az előző életbe. Közelítenem kellett a föld felé nagyon gyorsan és talajt kellett fognom. Kriszta megkért, hogy nézek le a lábamra és mondjam meg, hogy mit látok.

Gondoltam, hogy a „régi” életemben vagyok és elkezdett az agyam lázasan kutatni, hogy lásson valamit. Egy röpke ideig azonban nem érzékeltem semmit, majd lassan egy kopott, gyűrött bőr csizma bontakozott ki előttem, amelynek a szára lebuggyant a sarkára. Barna színű volt. Én kezdetben csak a csizmát érzékeltem és csak egy kicsit később állt össze a kép az egész emberről (aki én voltam…). Látni nem nagyon láttam, de érzékeltem az energiáit. Nem volt pozitív. A haja csapzott volt, kb. olyan hosszú, mint a Fédrácskáé és össze volt ragadva a zsírtól. Az arca markáns, de a szemében nemhogy értelem nem tükröződött, de inkább mély tompultságot éreztem. Ahogy akkor leírtam: „Nem az IQ-járól híres, tompa fásultság van benne. Egy falusi mokány paraszt.”

Kriszta kérdezte, hogy mit érzek most?

„Kilátástalannak érzem a helyzetem, mintha földbe lenne gyökerezve a lábam és nem tudnék innen tovább lépni.” – válaszoltam. Azt éreztem, mintha amikor a földre érkeztem az utazás elején, olyan erősen csapódtam volna be, hogy a lábam oda ragadt a talajhoz. Képtelen voltam arra, hogy megmozduljak. Kért, hogy tágítsam ki a képet és írjam le a környezetemet. Mintha egy köd vett volna körül, nem tudtam kivenni semmit, csak nagyon homályosan érzékeltem, hogy egy nő és egy gyerek van tőlem egy kicsit távolabb. Érdekes módon nem foglalkoztak velem, de a tudatában voltak, hogy ott vagyok. Nem szenteltek figyelmet a létezésemnek, de mégis éreztem, hogy közöm van hozzájuk. Valami azt súgta, hogy a nő TE vagy és a gyerek is ismerősnek tűnt, de akkor még nem tudtam, hogy ki az…

Ahogy telt az idő, úgy tisztult a kép és mintha valaki kiszínezte volna a képet, úgy tűntek elő a részletek is, amit képes voltam leírni. Azt éreztem, hogy egy favágó vagyok, aki egy hatalmas fenyőt vág ki, de nagyon nem szakszerűen. Hamar rájöttem, hogy nem lehetek hivatásos favágó, mert akkor nem úgy vágtam volna ki a fenyőt. A törzset úgy kell elvágni, hogy egyet csapsz a fejszével felülről és egyet oldalról, hogy az ék alakú vágás teret adjon a következő csapásnak. Ez a törzs pedig nem így volt vágva, hanem úgy, mintha csak felülről kapta volna az ütéseket.

Nagyon zavart, hogy nem szakszerű ez a munka. De ez a kép vezetett arra rá, hogy ez nem favágó, és hogy a szerszám, amit használ nem fejsze, hanem egy BÁRD, amit a kivégzéseken használtak és az ember, aki én vagyok, az HÓHÉR. Érzékeltem, hogy a fa ki van vágva és a két ember, aki Te és Zeusz volt ott fekszik a fa alatt holtan. De nem volt világos a kép, mert Ti mégis csak a fa mellett álltatok és mintha gyűjtöttetek volna valami erdei gombát. Így utólag összerakva, a fát vágó ember, azaz az én képzeletemben voltatok csak kivetítve, mert az elmém nem volt tiszta, sőt mondhatnám azt, hogy el volt borulva.

Ekkor hirtelen egy kép ugrott be a jelenlegi életünkből. Emlékszel, amikor 2004-ben építkeztünk a és tavasszal az emeletet elkezdtük lebontani a barátaimmal? Úgy szórtuk le a törmeléket, hogy egy hatalmas műanyag csövet vettem és azt rögzítettem az erkélyhez és azon csúsztattuk be a konténerbe a sittet. Egyszer Te és Zeusz alul szedegettétek a tégla darabokat és én valahogy fentről megmozdítottam a csövet, ami hatalmas robajjal esett le mellétek, alig pár centire. Soha nem felejtem el azt az érzést, amit akkor éreztem. Simán meghallhattatok volna mind a ketten. Valami ilyen érzésem volt ott az erdőben is…

Amikor visszaemlékeztem erre az esetre és beugrott, hogy nem favágó, hanem hóhér vagyok, tudtam azt is, hogy mind a kettőtök halála a lelkemen szárad. Szörnyű émelygés jött rám és a szoba elkezdett velem forogni. Ez az érzet tartott vagy tíz percig. Mintha egy kör alakú hintában ültem volna, ami egy pontban van felfogatva és minden irányban kileng.

Ezzel az érzettel együtt a kép nagyon élesen váltott egy középkori piactérre, ahol fel volt állítva egy fa emelvény, ahol kivégzéseket hajtottak végre.

Tudtam, hogy én vagyok a főszereplő – A HÓHÉR!

Nagyon életszerű volt az egész, de annyira meglepett, hogy nem is tudtam tovább lépni erről a színről.

Kriszta kért, hogy menjek vissza ezen életem gyerek korába és ragadjam meg az első képet, ami bevillan. Érdekes, hogy egyből jött is a kép, egy három év körüli gyermeket láttam, aki zsákból készült ruhát visel és nyújtózik az anyja kezéért, de az nem nagyon figyel rá. Az egész kép inkább egy fényképnek tűnt, és elég nehéz volt mozgóvá varázsolnom. Az érzésem az volt, hogy teljes mértékben mellőzött vagyok, és nagyon vágyom Anyám szeretetére. Az akkori anyám a mostanival megegyező volt, legalábbis ezt éreztem. Akkor és ott nagyon kemény, szigorú asszonynak tetszett, akit megviselt az élet. A szoba, ahol a képet láttam, arról tanúskodott, hogy nagyon szegények vagyunk. Az egyik sarokban ült egy 20 év körüli ember, akiről az elején nem tudtam eldönteni, hogy az apám vagy a testvérem. Aztán rájöttem, hogy az utóbbi. Ez is inkább csak érzés volt. Az apánkról nem tudtunk semmit és nem is éreztem a jelenlétét. Valahogy megéreztem, hogy én és a bátyám is erőszakból születtünk, ami megmagyarázza, hogy Anyánk nem nagyon akart minket, de ha a sors így hozta, akkor már kötelességből vállalta a felnevelésünket.

Ez az egész kép a mérhetetlen nyomorról és a kétségbeesésről mesélt nekem, amelyből egyenesen következet a későbbi életem.

Innen tovább léptünk a következő fontos eseményhez ebben az életben. Ekkor más 10-12 éves lehettem és a kép jobb oldalán azt láttam, hogy egy virágos réten futok, pillangókat kergetve. A kép bal oldala viszont el volt takarva egy kerítéssel, ami háncskötelekkel volt összetákolva.

Nagyon zavaró volt a kép kontrasztja. A jobb oldal azt szemléltette, hogy vannak boldog momentumok is az életemben, de ugyanakkor azt is éreztem, hogy a bal oldal fontosabb eseményeket rejt.

Ehhez viszont elég nehezen fértem hozzá. Hirtelen Erik (egy mostani barátom arca) ugrott be. Láttam fényes ruhában, kalappal a fején és harisnya volt rajta, ami érdekes, felálló orrú cipőben végződött. Ekkor már láttam azt is, hogy a kerítés inkább egy középkori kordonként szolgál és a kíváncsiskodó tömeget tartja távol ugyan attól a piactéri mészárszéktől, amit az elején láttam. Erik az emelvényen állt és fennkölt szavakat kiabált a tömegbe. A keze is terjedelmes mozdulatokkal hadonászott, de nem nagyon foglalkoztak vele. Valamire vártak. Én a fejemet a kerítésnek nyomva bámultam egy hatalmas embert a pulpitus mellett, aki egy nyakvágó bárdra támaszkodott és a fején csukja volt. Éreztem, hogy ki Ő. (T.Á., akit a Lyonessen keresztül ismertem meg és igazán semmi közöm hozzá…).

Felnéztem rá, éreztem, hogy hatalmas erő birtokában van. Élet és halál ura. Vágytam arra, hogy én is uralkodhassak, mint Ő.

Amikor Erik befejezte a monológját, akkor a hóhér fellépett az emelvényre és mondta neki, hogy helyezze a fejét a tőkére. Ő ezt szó nélkül meg is tette. A hóhér elsimította a haját a nyakról és egyetlen jól irányzott csapással levágta a fejét, amely legurult a földre, a nyakából spriccelt a vér.

(Megállnék egy pillanatra a történetmesélés közben, mert szeretnék egy nagyon fontos dolgot leírni. Erikkel, a barátommal még a Camino előtt beszélgettem, és elmeséltem neki a teljes történetet. Szkeptikusan hallgatta egészen addig, amíg ahhoz a részhez nem értem, ahol Ő is szerepelt a „mesében”. Ekkor halott sápadt lett és a következőt mondta: „Te Arnold! Én nem hiszem el ezt az egészet, szerintem Te képzelődsz, de valamit tudnod kell. Amikor 5 éves voltam, az összes bátyám tudta, hogy nem tudok aludni éjszaka, mert rémálmok gyötörnek. Tudod mit álmodtam? Azt, hogy lefejeznek!” – én is libabőrös lettem…)

Ez volt a pillanat, amikor bennem a „hivatástudat” felébredt. Tudtam, hogy az Isten is hóhérnak teremtett.

Innen megint tovább kellett lépni egy következő fontos eseményhez. Ez egy disznóölés volt, amit a saját házunk kertjében csináltunk és a saját disznónkat vágtuk le. 20 éves voltam, frissnek és erősnek éreztem magam. A képen, a földön feküdt a disznó és a nyakán kivehető volt a vágás, amit én ejtettem. A disznó alsó fele még barna volt a pörköléstől, de a felső része már simára volt kaparva. Mérhetetlen erőt és büszkeséget éreztem magamban, hogy megöltem ezt az állatot.

Zárójelben jegyzem meg, hogy az utazás egyik technikája, hogy amikor nem tudsz tovább lépni egy képről, akkor az utolsó fontos érzést megfogalmazod egy mondatban és azt ismételgeted jó párszor. Ezt Kriszta többször alkalmazta velem és ebben a disznós képben a következő mondatot kellett ismételnem: „Büszke vagyok arra, hogy megöltem a disznót”. Miután elismételtem vagy 20x, a disznó szó új értelmet kezdett nyerni és úgy mondtam, mintha egy emberről beszélnék. Ekkor érdekes kép ugrott be. Egyrészt tisztán láttam Lacit (ismét csak egy barát ebből az életemből) és érzékeltem egy energia halmazt (három ismert pénzes figura a városban), ami a pénzt és gazdagságot testesítette meg számomra. Tudtam, hogy Laci az Egót jelképezi. Nem tudom, hogy miért, de tudtam. (bocs Laci, de ez nem a mostani energiádra vonatkozik)

Meglepett, hogy a disznó megölése valamilyen formában összefonódott az Egó és a Gazdagság fogalmaival. Ez nagyon fontos momentuma az utazásomnak, de sajnos egyelőre nem jöttem rá, hogy mit jelképezhet, illetve még nem vettem a fáradságot, hogy végig gondoljam mi a jelentése annak, hogy elpusztítom az Egóval együtt a Gazdagságot… Pedig nagyon, nagyon fontos… (ez akkor volt)

Ezen a képi keresztrejtvényen kívül a jelenet fontos mozzanata a disznó megölése, ami az élet halál feletti uralmam utáni vágy megerősítésére szolgált.

Ismét tovább kellett lépnünk egy újabb korba. Pár évet ugorhattam előre. Egy kard volt a kezembe egy érzéssel, ami arról tanúskodott, hogy ölni akarok. Ugyan az a piactér, és hóhér. De már én is ott vagyok, mint főszereplő.

Ez a premierem!

Itt kell megmutatnom, hogy mennyire vagyok alkalmas a feladatra. Égek a vágytól, hogy szerepeljek. A bárdot elveszem a hóhér kezéből és iszonyú erővel belevágom a tőkébe, csak azért, hogy fitogtassam az erőmet - a nyele el is törik. Ez volt az oka, hogy karddal a kezemben jelentem meg magamnak a szín elején.

Figyelem! A következő pár sor nagyon brutális!

Látom, hogy egy gyereket kell megölnöm. A karjánál fogva odaráncigálom a tőkéhez és mivel nagyon ellenkezik, és ez engem mérhetetlenül felbőszít, levágom a kezét valamivel a könyöke felett. Az anyja hátulról nézi, amit a fiával csinálok. Annyira elragad a hév, hogy ketté vágom a gyerek fejét, majd darabokra trancsírozom a kardommal. Ezután az anya tompa fásultsággal, mint aki már nem is él, oda lép a tőkéhez, ráhelyezi a fejét a gyermeke vérével öntözött fára és becsukva a szemét várja, hogy elvégezzem a dolgom. Én a gyilkolástól megrészegülve, egyetlen hatalmas csapással lemetszem a fejét, amely a szétszabdalt kis test darabjai közé gurul. (Szabályosan reszketek most is, ahogy újra olvasom…)

Érzem, hogy az asszony Te vagy és a gyerek Zeusz… Ekkor a tényleges fizikai testemben mérhetetlen szomorúság és elkeseredettség lesz úrrá rajtam. Nem sok hiányzik, hogy el ne sírjam magam.

Kriszta már az elején mondta, hogyha gyilkolni fogok, akkor fázhatok, és ezen ne lepődjek meg. Mondtam neki, hogy ugyan, miért csinálnék ilyet? El sem tudom képzelni. És amikor lemészároltalak benneteket, akkor vettem észre, hogy teljesen kihűlt a lában és a kezem…Most is, ahogy írom ezeket a sorokat szabályosan fáznak a végtagjaim.

(Ismét egy röpke megjegyzés, ami nem lehet véletlen: Zeusznak 3-4 éves korában legalább háromszor ment ki a könyöke a bal kezén, amit az „álmomban” levágtam. Mindig én rántottam ki neki. Iszonyatos.)

A régi életemben nem volt semmi közöm hozzátok, csak Ti voltatok az elsők, akiken kiélhettem az öldöklés utáni vágyam. Amikor vége lett a Te megölésednek, láttam, hogy vannak még emberek a sorban, akik arra „várnak”, hogy kivégezzem őket, de már nem volt fontos a további öldöklés.

Éreztem, hogy élet halál ura vagyok, és semmi nem változik. A kielégülés nem hozott lelki megnyugvást, mint ahogy reméltem. Rá kellett jönnöm, hogy végzetes bűnt követtem el, és ez a hátralévő életemben oda vezetett, hogy teljesen becsavarodtam. Végeztem a hóhérok véres munkáját, de anélkül, hogy örömmel töltött volna el. Ennek az eredménye volt az az állapot, amit az elején úgy írtam le, hogy a földbe gyökerezett a lábam.

Hátra van még a halálom mozzanata, mert ezzel kell kilépni ebből a megtapasztalásból.

Ismét ott éreztem magam, ahol a történet kezdődött, a fánál, amit végső elkeseredésemben és bosszúból vágok ki, talán azért is, hogy kiadjam a dühömet, amit a tehetetlenség okoz. A kivetített kép rólad és Zeuszról, része a tudatomban futó eseményeknek, mintegy lelkiismeret furdalás. Újra és újra teremtem a képeket, amely a saját poklom.

Olyan erősen űzöm magam a favágásba, hogy a szívem felmondja a szolgálatot és arccal előre beleesek a patakba és ott lelem halálomat. Ez volt az oka, hogy nem tudtam tovább lépni a történet legelején. Innen már csak a halál volt. Nekem ez a megkönnyebbülés érzésével járt.

Ennyi a történet!

Akár hányszor végig gondolom, mindig csak a döbbenet lesz úrrá rajtam. Egyszerűen hihetetlen egy ilyen kerek történetet kreálni. A hatása alatt vagyok még mindig, de nem érzem, hogy meg kellene bánnom bármit is, inkább csak mélyebb a szeretetem irányotokban!

Kérlek, vizsgáld meg az érzéseid és írd le nekem, ha nem okoz gondot.

Vigyázzatok magatokra.

Arnold

ui.: még valami: emlékszel milyen ruhában mentem Krisztához tegnap? A fekete, hosszú bőrkabátomban, és csak fekete volt rajtam, éppen, mint egy igazi hóhéron. 

 

 

Gabi válasza - 2012.03.15. 20.22:

Elolvastam. Bár ne tettem volna. Az, hogy mennyire ki vagyok akadva, nem tükrözi az érzelmeim halvány árnyékát sem. Mint egy fejezet a Katedrális című, számomra iszonyatos, gyűlöletes könyvből. Ne haragudj, nem szeretnék beszélni most veled. Jó éjt.

Sajnálom, ha bántónak érzed a levelemet, de ismerned kell annyira, hogy tudd, mit okozol ezzel. Nem szabadott volna megírnod nekem. Nem akarok tudni róla. Valahogy törölnöm kell mindenhonnan.

 

Van folytatás is, de most nem írok többet, majd pár napon belül...
 

Ugrás a következő bejegyzéshez >>>

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Wumat51

Aduso01,2019.05.11 06:59

http://bit.ly/2DOqaAD
http://bit.ly/2DX7ij0
http://bit.ly/2H2NECM
http://bit.ly/2DUwGWF
http://tinyurl.com/y4nmqpa3
http://tinyurl.com/y39k9nls
http://bit.ly/2J9jL7k
http://bit.ly/2H2nCj7
http://bit.ly/2Ye1E3o
http://tinyurl.com/y4okpx35
http://bit.ly/2H3CYno
http://bit.ly/2Y9AV8f
http://bit.ly/2DUVA8j
http://tinyurl.com/yxs3aa4q
http://bit.ly/2DV6dIp
http://bit.ly/2DWvlyp
http://bit.ly/2YcG6Em
http://bit.ly/2DULowH
http://tinyurl.com/yxjmmbu9
http://bit.ly/2Yhdxpz
http://bit.ly/2PTrIOv
http://bit.ly/2DUMdFN
http://bit.ly/2H3uk8p

Oyage96

Solam81,2019.05.11 06:52

http://bit.ly/2YczING http://bit.ly/2H2o4hj http://bit.ly/2H7tXdf http://bit.ly/2YbCDpK http://bit.ly/2DTJTyC http://bit.ly/2J6ext7 http://bit.ly/2DVqsFN http://bit.ly/2H5kFhF http://bit.ly/2J7AxUc http://bit.ly/2J6AfwR http://bit.ly/2J57i4u http://tinyurl.com/y3ojzadq http://bit.ly/2Y5xAam http://bit.ly/2PPWqYZ http://bit.ly/2H9SuhQ http://bit.ly/2DUVAoP http://bit.ly/2H2OhfC http://tinyurl.com/y4z3tnaq http://bit.ly/2YiWa7V http://bit.ly/2DVfP5M http://bit.ly/2J643Kk http://bit.ly/2DUVTzZ http://bit.ly/2DTV7TY http://tinyurl.com/yyje52ua http://bit.ly/2DTZWN8

Eyari31

Aqinu20,2019.05.11 06:22

http://bit.ly/2DSVtdr
http://bit.ly/2H7v1xL
http://bit.ly/2H6cmSF
http://bit.ly/2H169rg
http://bit.ly/2DUwl6l
http://bit.ly/2H6XZgY
http://bit.ly/2DSdhp4
http://bit.ly/2DTJfBc
http://bit.ly/2DTz9ka
http://bit.ly/2DTkW6t
http://bit.ly/2DTJGeO
http://bit.ly/2DTkmWD
http://bit.ly/2PQHHg7
http://bit.ly/2DUVYnh
http://bit.ly/2H6WX4A
http://bit.ly/2DTJgoK
http://bit.ly/2DVqqxF
http://bit.ly/2DV5Ayx

Uvijo61

Norom31,2019.05.11 05:31

http://bit.ly/2Yf6I7T
http://bit.ly/2Ye2hKi
http://bit.ly/2H2GtKR
http://bit.ly/2H3cORW
http://bit.ly/2DU0jr0
http://bit.ly/2J6AQP7
http://bit.ly/2DVqqOb
http://bit.ly/2DVik8c
http://bit.ly/2E5jRZJ
http://bit.ly/2H3HuSX
http://bit.ly/2PT3KCV
http://bit.ly/2PQFcdO
http://bit.ly/2H2N0oQ

Soped17

Yutob90,2019.05.11 05:14

http://bit.ly/2Ycw4Db http://bit.ly/2H6Vzii http://bit.ly/2J56QmO http://tinyurl.com/y54dgwnk http://bit.ly/2H3ghQs http://tinyurl.com/y2rvl8f9 http://bit.ly/2DUVOfF http://tinyurl.com/yxjmmbu9 http://bit.ly/2Y84wio http://bit.ly/2H3tbO9 http://bit.ly/2Ye1Y26 http://bit.ly/2Y9AOcN http://bit.ly/2H5krqP http://bit.ly/2H6UJSG http://bit.ly/2DXaI5k http://bit.ly/2DOjz9l http://bit.ly/2H2y8qG http://bit.ly/2J6n2Ew http://bit.ly/2DVihcw http://bit.ly/2H3udK1 http://bit.ly/2YbD43m http://bit.ly/2H45qpn http://bit.ly/2DUXzth http://bit.ly/2PPT6gq

Vifek67

Ijehu52,2019.05.11 05:13

http://bit.ly/2DVp3z1 http://bit.ly/2DUXC8r http://bit.ly/2YcwF7T http://bit.ly/2DTyHT0 http://bit.ly/2J7Mrhc http://bit.ly/2H2xMQS http://bit.ly/2Yhecr3 http://bit.ly/2J86A6r http://tinyurl.com/y5mtjunh http://bit.ly/2DX8l2q http://tinyurl.com/y3r76pkp http://bit.ly/2H1CgHd http://tinyurl.com/y6q9atbm http://bit.ly/2DV6oDz http://bit.ly/2YiWcg3 http://bit.ly/2H9SYVc http://tinyurl.com/y58zzk2a http://tinyurl.com/y2ufpx54 http://tinyurl.com/y48dr6sr http://tinyurl.com/y45a8hra http://bit.ly/2J7USJg http://tinyurl.com/y4b5xcju

Hubaq02

Ayoje33,2019.05.11 03:38

http://bit.ly/2DWy2Qx http://bit.ly/2DViuMQ http://tinyurl.com/y3uea56d http://tinyurl.com/yyqlt6eg http://bit.ly/2Y9AKtB http://tinyurl.com/y3bdhljt http://bit.ly/2H3HjXN http://bit.ly/2YhdWIB http://bit.ly/2DTJJY2 http://bit.ly/2Y5xmjw http://bit.ly/2DVq36f http://bit.ly/2DSWnGR http://tinyurl.com/y2cmlnyx http://bit.ly/2J56Q6i http://bit.ly/2H7tLux http://bit.ly/2DX79vY http://bit.ly/2DUT4yT http://bit.ly/2DUaax3 http://tinyurl.com/y66e4sg7 http://bit.ly/2DQDXGM http://bit.ly/2J1U5JG http://bit.ly/2DVp3iv http://bit.ly/2H2NDPe

Soqik83

Erize74,2019.05.11 02:35

http://bit.ly/2DTJNHg http://bit.ly/2H7uaNz http://bit.ly/2DX8m6u http://bit.ly/2H2xGsu http://bit.ly/2J1TszO http://bit.ly/2DVqldl http://bit.ly/2DQE4lG http://bit.ly/2YgDjdB http://bit.ly/2YbgmbA http://bit.ly/2DTz9ka http://bit.ly/2PT3zaG http://bit.ly/2DOq9wz http://bit.ly/2H47ZYx

Gacoh58

Oqipa81,2019.05.11 02:29

http://bit.ly/2DTNn4a
http://bit.ly/2J643tO
http://bit.ly/2YhcMNf
http://bit.ly/2H4v5hG
http://bit.ly/2H3ffny
http://bit.ly/2PZZxxD
http://bit.ly/2YeywsP
http://tinyurl.com/yyqlt6eg
http://bit.ly/2Ye5Xff
http://bit.ly/2PTs4Vl
http://bit.ly/2H3GOgn
http://bit.ly/2H6Vviy
http://bit.ly/2DX8bIm

Imoki68

Irufa38,2019.05.11 01:48

http://bit.ly/2DTJfBc
http://bit.ly/2YheMFf
http://bit.ly/2Yhd9aB
http://bit.ly/2J5MvO6
http://bit.ly/2J3n8gd
http://tinyurl.com/yyt5wv4b
http://bit.ly/2Y5xeAy
http://tinyurl.com/y6pgmnrq
http://tinyurl.com/y4hpdctd
http://bit.ly/2H2N0VS
http://bit.ly/2DX6SsW
http://bit.ly/2Y9B0Zz
http://bit.ly/2YhdxWB
http://tinyurl.com/yymalauj
http://tinyurl.com/yxum6djn
http://bit.ly/2DUXshl
http://bit.ly/2H2to4n
http://bit.ly/2H1GhLY
http://bit.ly/2PPT6gq
http://bit.ly/2Y84JlG
http://tinyurl.com/y3ojzadq
http://bit.ly/2PUcJ6T
http://bit.ly/2DUM9Wz
http://bit.ly/2H2ojcd

Civoj31

Ehama24,2019.05.11 01:06

http://bit.ly/2H2o4hj
http://tinyurl.com/yycv5wxw
http://bit.ly/2Y9AMBJ
http://tinyurl.com/y2fku9qb
http://bit.ly/2H2nv7b
http://bit.ly/2H3HuSX
http://bit.ly/2J3niUR
http://bit.ly/2DTJ74G
http://bit.ly/2J429cZ
http://bit.ly/2H2NECM
http://bit.ly/2DTZPRI
http://bit.ly/2Yhd6eV
http://bit.ly/2DVpb1t
http://bit.ly/2J57j8y
http://bit.ly/2DTyyiq

Uxelo03

Qutos36,2019.05.11 00:57

http://bit.ly/2J5z0y8 http://bit.ly/2DRDWTa http://bit.ly/2HgRZ5F http://bit.ly/2PTscnN http://bit.ly/2H2nvUJ http://bit.ly/2E5jRcb http://tinyurl.com/y2yn4lbj http://bit.ly/2DUXC8r http://bit.ly/2DTkm95 http://tinyurl.com/y29tn5hs http://bit.ly/2YbDqac http://bit.ly/2DOjz9l http://bit.ly/2H6WLSU http://bit.ly/2YgDo0T http://bit.ly/2H9Htga http://bit.ly/2DTJxYO http://bit.ly/2Yf7cLf http://bit.ly/2YePR5g

Wasad94

Towes22,2019.05.11 00:40

http://bit.ly/2DX8h2G http://bit.ly/2H3DBNM http://bit.ly/2DOqOOz http://tinyurl.com/y2u54sjp http://bit.ly/2DTScuu http://bit.ly/2PTsgE3 http://bit.ly/2PQHeun http://bit.ly/2PSc0TC http://bit.ly/2H7u6gN http://bit.ly/2DVqsFN http://bit.ly/2HgTroD http://bit.ly/2DTkm95 http://tinyurl.com/y6pgmnrq http://bit.ly/2DSVttX http://bit.ly/2H2sQLR http://bit.ly/2E5laI7 http://bit.ly/2PPWpUV http://bit.ly/2DQCC2I http://bit.ly/2H7vkIV

Ukuxi40

Uripu36,2019.05.11 00:33

http://bit.ly/2DVqhdB http://bit.ly/2H4vMaM http://tinyurl.com/yxcraonh http://bit.ly/2YeyCAH http://bit.ly/2DTNHzU http://bit.ly/2DTJvQG http://bit.ly/2DTJyfk http://bit.ly/2H8B98D http://bit.ly/2J64bti http://bit.ly/2Y5wR98 http://bit.ly/2Ye1p8u http://bit.ly/2DUVZrl

Ekudi22

Datez86,2019.05.10 23:09

http://bit.ly/2DVfOie
http://tinyurl.com/yyhpbyce
http://bit.ly/2PNOOpE
http://bit.ly/2DTIMPs
http://bit.ly/2J5DlkT
http://tinyurl.com/yx8v3u54
http://bit.ly/2Yb1qKr
http://tinyurl.com/y3xjam6l
http://tinyurl.com/yxf2jnk2
http://bit.ly/2Yhecr3
http://bit.ly/2Ye2b5o
http://bit.ly/2DTJyfk

Yowah19

Nolor94,2019.05.10 23:02

http://bit.ly/2Ye1E3o http://bit.ly/2YhdR7L http://bit.ly/2DTJLPE http://bit.ly/2DSdatE http://bit.ly/2DUMd8L http://bit.ly/2J622O4 http://bit.ly/2J4Cy3B http://tinyurl.com/y3vwjg75 http://bit.ly/2DVp0mP http://bit.ly/2YcSLHC http://bit.ly/2DTJNHg http://bit.ly/2H7v1hf http://tinyurl.com/yy9hx5e3 http://bit.ly/2DUXy8H http://tinyurl.com/y2kalfol http://bit.ly/2DQE0Cs http://bit.ly/2Y616N4 http://bit.ly/2H3HKBp http://bit.ly/2DX7ezM http://bit.ly/2Yf69eh http://tinyurl.com/yyhpbyce http://bit.ly/2YheBd3 http://bit.ly/2H2GtKR

Umevi29

Oqido98,2019.05.10 22:35

http://tinyurl.com/y4b8z34y
http://bit.ly/2Yf5RnH
http://tinyurl.com/y2jskeq4
http://bit.ly/2Ye64HH
http://bit.ly/2H8AIev
http://bit.ly/2DX7uyK
http://bit.ly/2GXnjpy
http://bit.ly/2DUIY15
http://bit.ly/2Yb06qX
http://bit.ly/2DX71fY
http://tinyurl.com/y42j2c37
http://bit.ly/2DULqoj
http://bit.ly/2J63PCY
http://bit.ly/2DRDQLi
http://bit.ly/2Y9AJG1
http://bit.ly/2H6WQWI
http://bit.ly/2DTZZZk
http://bit.ly/2H2NqeU
http://bit.ly/2Y5wnjk
http://bit.ly/2DTlTvz

Ibigu06

Fagal29,2019.05.10 22:30

http://tinyurl.com/y5643dxz
http://bit.ly/2Y5xoIa
http://bit.ly/2Y5wQlA
http://bit.ly/2H6XZgY
http://bit.ly/2H14PVk
http://bit.ly/2J5SDWH
http://bit.ly/2DQDRPq
http://bit.ly/2H2swg7
http://bit.ly/2J5zgNC
http://bit.ly/2H3fVt6
http://bit.ly/2Yb1dH9
http://tinyurl.com/y5av8fcx
http://bit.ly/2E5jQVF
http://tinyurl.com/yymalauj
http://bit.ly/2H6WKOQ
http://bit.ly/2DUMfgT
http://bit.ly/2DTZXka

Ecuze18

Udage86,2019.05.10 21:32

http://bit.ly/2DX6Zom
http://bit.ly/2YgDW6X
http://bit.ly/2DTJCvA
http://bit.ly/2H2O6AY
http://bit.ly/2H1HkLU
http://bit.ly/2YbGWkM
http://tinyurl.com/y5hornqn
http://bit.ly/2J57ZL8
http://bit.ly/2H2ojJf
http://bit.ly/2YhdiLb
http://tinyurl.com/yxl7vmvy
http://bit.ly/2DTNmNE

buy modafinil no prescription 207 mg

Richardscady,2019.05.10 19:35

Hello there! [url=http://provigil-modafinil.com/#canadian-pharmary-without-prescription]provigil cheap[/url] great site.