Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.11.13 Kedd

2012.11.13

Az alábbi történet 2012 március 14-én "született" vagy inkább ekkor került napvilágra egy Prana Nadhi-s utaztatás során. Soha ilyen jellegű tapasztalatban nem volt részem és ezért nagyon kiváncsi voltam rá. Nem csalódtam.

Aznap mentem vissza Egerből Dublinba és úgy szerveztem meg az utazásomat, hogy hamarabb mentem fel Pestre, ahol Kriszta, az utaztatást végző lány lakott. Egyből az élmény után, még aznap este, ahogy megérkeztem Dublinba, leírtam az egészet és elküldtem Gabinak valamint pár barátomnak, ismerősömnek és a családtagjaimnak. Volt egy jel, amit már akkor észre kellett volna vennem. Gabinak hiába küldtem el a levelet, mindig vissza jött egy hiba üzenet, amelyben az állt, hogy az e-mail cím nem létezik.
Összesen ötször küldtem rossz címre!
Csak ezután írtam be betűről betüre a címét és ekkor el is ment... Hiba volt, már látom, d
e talán az a legjobb, ha elolvasod Te magad:

Az én levelem Gabinak - 2012.03.15. 7.37

Szia Angyalom!

Amit most le fogok írni, egyszerűen nem hihető. De ami mellette szól mégis, hogy nincs fantázia, amely ezt megszülhetné…

Megpróbálom leírni úgy, ahogy megéltem, bár nem lesz egyszerű átadni az érzéseimet. Ennek az oka, hogy nem képi formában jelentek meg előttem az információk, hanem csak egy érzés formájában. Pontosan ezért nehéz szavakba önteni.

Kb. délben kezdtük az egészet. Kriszta meggyújtott egy gyertyát és besötétítette a szobát. Én lefeküdtem a földre és behunytam a szemem. Az egész utazás alatt nem nyithattam ki, ami közel négy órán át tartott, bár nekem nem tűnt ennyinek.

Lekérte az égiek segítségét, majd a hasamra és a homlokomra helyezte a kezét két percre. Megkért, hogy próbáljak vizualizálni egy rózsát és próbáljam hallani az egyik kedvenc zeneszámomat. Ezek elképzelésével nem volt gond. Ezekre azért volt szükség, hogy lássa, milyen a vizualizációs készségem. Ami engem is meglepett, hogy elég jó.

Mondta, hogy képzeljek el egy rétet és írjam le részletesen. Én egy sárga virágokkal behintett rétet láttam, amit félkörben egy fás terület ölelt körbe. Nem rémlik, hogy az életben valami ehhez hasonlót láttam volna, tehát a képzeletem szülte meg vagy valaha tényleg jártam ott... Egyébként le kell írnom, hogy az egész utazás alatt sokat küzdöttem a saját képzeletemmel és azzal, hogy mik azok a képek, amiket más forrásból kapok, és csak közvetítenem kell. Szóval nehéz volt átadnom az irányítást valami vagy valaki másnak, de összességében úgy érzem, hogy sikerült…

A tisztás után fel kellett emelkednem a fák koronája fölé és egy ezüst szállal oda kellett magamat erősítenem az egyik fa koronájához. Gyanítom, hogy ezzel horgonyoztam le magam a jelen életemben, nehogy valami szakadás következzen be.

A következő mozzanat az volt, hogy eltávolodtam a föld felszínétől olyan messzire, hogy már a földet csak egy apró golyónak érzékeltem és beburkolt egy ezüst fénysugár, ami kellemes melegséggel töltött el. Ez idő alatt a kapcsolat köztem és a föld között folyamatos volt a szálnak köszönhetően. Ezt követte a visszatérés, de már az előző életbe. Közelítenem kellett a föld felé nagyon gyorsan és talajt kellett fognom. Kriszta megkért, hogy nézek le a lábamra és mondjam meg, hogy mit látok.

Gondoltam, hogy a „régi” életemben vagyok és elkezdett az agyam lázasan kutatni, hogy lásson valamit. Egy röpke ideig azonban nem érzékeltem semmit, majd lassan egy kopott, gyűrött bőr csizma bontakozott ki előttem, amelynek a szára lebuggyant a sarkára. Barna színű volt. Én kezdetben csak a csizmát érzékeltem és csak egy kicsit később állt össze a kép az egész emberről (aki én voltam…). Látni nem nagyon láttam, de érzékeltem az energiáit. Nem volt pozitív. A haja csapzott volt, kb. olyan hosszú, mint a Fédrácskáé és össze volt ragadva a zsírtól. Az arca markáns, de a szemében nemhogy értelem nem tükröződött, de inkább mély tompultságot éreztem. Ahogy akkor leírtam: „Nem az IQ-járól híres, tompa fásultság van benne. Egy falusi mokány paraszt.”

Kriszta kérdezte, hogy mit érzek most?

„Kilátástalannak érzem a helyzetem, mintha földbe lenne gyökerezve a lábam és nem tudnék innen tovább lépni.” – válaszoltam. Azt éreztem, mintha amikor a földre érkeztem az utazás elején, olyan erősen csapódtam volna be, hogy a lábam oda ragadt a talajhoz. Képtelen voltam arra, hogy megmozduljak. Kért, hogy tágítsam ki a képet és írjam le a környezetemet. Mintha egy köd vett volna körül, nem tudtam kivenni semmit, csak nagyon homályosan érzékeltem, hogy egy nő és egy gyerek van tőlem egy kicsit távolabb. Érdekes módon nem foglalkoztak velem, de a tudatában voltak, hogy ott vagyok. Nem szenteltek figyelmet a létezésemnek, de mégis éreztem, hogy közöm van hozzájuk. Valami azt súgta, hogy a nő TE vagy és a gyerek is ismerősnek tűnt, de akkor még nem tudtam, hogy ki az…

Ahogy telt az idő, úgy tisztult a kép és mintha valaki kiszínezte volna a képet, úgy tűntek elő a részletek is, amit képes voltam leírni. Azt éreztem, hogy egy favágó vagyok, aki egy hatalmas fenyőt vág ki, de nagyon nem szakszerűen. Hamar rájöttem, hogy nem lehetek hivatásos favágó, mert akkor nem úgy vágtam volna ki a fenyőt. A törzset úgy kell elvágni, hogy egyet csapsz a fejszével felülről és egyet oldalról, hogy az ék alakú vágás teret adjon a következő csapásnak. Ez a törzs pedig nem így volt vágva, hanem úgy, mintha csak felülről kapta volna az ütéseket.

Nagyon zavart, hogy nem szakszerű ez a munka. De ez a kép vezetett arra rá, hogy ez nem favágó, és hogy a szerszám, amit használ nem fejsze, hanem egy BÁRD, amit a kivégzéseken használtak és az ember, aki én vagyok, az HÓHÉR. Érzékeltem, hogy a fa ki van vágva és a két ember, aki Te és Zeusz volt ott fekszik a fa alatt holtan. De nem volt világos a kép, mert Ti mégis csak a fa mellett álltatok és mintha gyűjtöttetek volna valami erdei gombát. Így utólag összerakva, a fát vágó ember, azaz az én képzeletemben voltatok csak kivetítve, mert az elmém nem volt tiszta, sőt mondhatnám azt, hogy el volt borulva.

Ekkor hirtelen egy kép ugrott be a jelenlegi életünkből. Emlékszel, amikor 2004-ben építkeztünk a és tavasszal az emeletet elkezdtük lebontani a barátaimmal? Úgy szórtuk le a törmeléket, hogy egy hatalmas műanyag csövet vettem és azt rögzítettem az erkélyhez és azon csúsztattuk be a konténerbe a sittet. Egyszer Te és Zeusz alul szedegettétek a tégla darabokat és én valahogy fentről megmozdítottam a csövet, ami hatalmas robajjal esett le mellétek, alig pár centire. Soha nem felejtem el azt az érzést, amit akkor éreztem. Simán meghallhattatok volna mind a ketten. Valami ilyen érzésem volt ott az erdőben is…

Amikor visszaemlékeztem erre az esetre és beugrott, hogy nem favágó, hanem hóhér vagyok, tudtam azt is, hogy mind a kettőtök halála a lelkemen szárad. Szörnyű émelygés jött rám és a szoba elkezdett velem forogni. Ez az érzet tartott vagy tíz percig. Mintha egy kör alakú hintában ültem volna, ami egy pontban van felfogatva és minden irányban kileng.

Ezzel az érzettel együtt a kép nagyon élesen váltott egy középkori piactérre, ahol fel volt állítva egy fa emelvény, ahol kivégzéseket hajtottak végre.

Tudtam, hogy én vagyok a főszereplő – A HÓHÉR!

Nagyon életszerű volt az egész, de annyira meglepett, hogy nem is tudtam tovább lépni erről a színről.

Kriszta kért, hogy menjek vissza ezen életem gyerek korába és ragadjam meg az első képet, ami bevillan. Érdekes, hogy egyből jött is a kép, egy három év körüli gyermeket láttam, aki zsákból készült ruhát visel és nyújtózik az anyja kezéért, de az nem nagyon figyel rá. Az egész kép inkább egy fényképnek tűnt, és elég nehéz volt mozgóvá varázsolnom. Az érzésem az volt, hogy teljes mértékben mellőzött vagyok, és nagyon vágyom Anyám szeretetére. Az akkori anyám a mostanival megegyező volt, legalábbis ezt éreztem. Akkor és ott nagyon kemény, szigorú asszonynak tetszett, akit megviselt az élet. A szoba, ahol a képet láttam, arról tanúskodott, hogy nagyon szegények vagyunk. Az egyik sarokban ült egy 20 év körüli ember, akiről az elején nem tudtam eldönteni, hogy az apám vagy a testvérem. Aztán rájöttem, hogy az utóbbi. Ez is inkább csak érzés volt. Az apánkról nem tudtunk semmit és nem is éreztem a jelenlétét. Valahogy megéreztem, hogy én és a bátyám is erőszakból születtünk, ami megmagyarázza, hogy Anyánk nem nagyon akart minket, de ha a sors így hozta, akkor már kötelességből vállalta a felnevelésünket.

Ez az egész kép a mérhetetlen nyomorról és a kétségbeesésről mesélt nekem, amelyből egyenesen következet a későbbi életem.

Innen tovább léptünk a következő fontos eseményhez ebben az életben. Ekkor más 10-12 éves lehettem és a kép jobb oldalán azt láttam, hogy egy virágos réten futok, pillangókat kergetve. A kép bal oldala viszont el volt takarva egy kerítéssel, ami háncskötelekkel volt összetákolva.

Nagyon zavaró volt a kép kontrasztja. A jobb oldal azt szemléltette, hogy vannak boldog momentumok is az életemben, de ugyanakkor azt is éreztem, hogy a bal oldal fontosabb eseményeket rejt.

Ehhez viszont elég nehezen fértem hozzá. Hirtelen Erik (egy mostani barátom arca) ugrott be. Láttam fényes ruhában, kalappal a fején és harisnya volt rajta, ami érdekes, felálló orrú cipőben végződött. Ekkor már láttam azt is, hogy a kerítés inkább egy középkori kordonként szolgál és a kíváncsiskodó tömeget tartja távol ugyan attól a piactéri mészárszéktől, amit az elején láttam. Erik az emelvényen állt és fennkölt szavakat kiabált a tömegbe. A keze is terjedelmes mozdulatokkal hadonászott, de nem nagyon foglalkoztak vele. Valamire vártak. Én a fejemet a kerítésnek nyomva bámultam egy hatalmas embert a pulpitus mellett, aki egy nyakvágó bárdra támaszkodott és a fején csukja volt. Éreztem, hogy ki Ő. (T.Á., akit a Lyonessen keresztül ismertem meg és igazán semmi közöm hozzá…).

Felnéztem rá, éreztem, hogy hatalmas erő birtokában van. Élet és halál ura. Vágytam arra, hogy én is uralkodhassak, mint Ő.

Amikor Erik befejezte a monológját, akkor a hóhér fellépett az emelvényre és mondta neki, hogy helyezze a fejét a tőkére. Ő ezt szó nélkül meg is tette. A hóhér elsimította a haját a nyakról és egyetlen jól irányzott csapással levágta a fejét, amely legurult a földre, a nyakából spriccelt a vér.

(Megállnék egy pillanatra a történetmesélés közben, mert szeretnék egy nagyon fontos dolgot leírni. Erikkel, a barátommal még a Camino előtt beszélgettem, és elmeséltem neki a teljes történetet. Szkeptikusan hallgatta egészen addig, amíg ahhoz a részhez nem értem, ahol Ő is szerepelt a „mesében”. Ekkor halott sápadt lett és a következőt mondta: „Te Arnold! Én nem hiszem el ezt az egészet, szerintem Te képzelődsz, de valamit tudnod kell. Amikor 5 éves voltam, az összes bátyám tudta, hogy nem tudok aludni éjszaka, mert rémálmok gyötörnek. Tudod mit álmodtam? Azt, hogy lefejeznek!” – én is libabőrös lettem…)

Ez volt a pillanat, amikor bennem a „hivatástudat” felébredt. Tudtam, hogy az Isten is hóhérnak teremtett.

Innen megint tovább kellett lépni egy következő fontos eseményhez. Ez egy disznóölés volt, amit a saját házunk kertjében csináltunk és a saját disznónkat vágtuk le. 20 éves voltam, frissnek és erősnek éreztem magam. A képen, a földön feküdt a disznó és a nyakán kivehető volt a vágás, amit én ejtettem. A disznó alsó fele még barna volt a pörköléstől, de a felső része már simára volt kaparva. Mérhetetlen erőt és büszkeséget éreztem magamban, hogy megöltem ezt az állatot.

Zárójelben jegyzem meg, hogy az utazás egyik technikája, hogy amikor nem tudsz tovább lépni egy képről, akkor az utolsó fontos érzést megfogalmazod egy mondatban és azt ismételgeted jó párszor. Ezt Kriszta többször alkalmazta velem és ebben a disznós képben a következő mondatot kellett ismételnem: „Büszke vagyok arra, hogy megöltem a disznót”. Miután elismételtem vagy 20x, a disznó szó új értelmet kezdett nyerni és úgy mondtam, mintha egy emberről beszélnék. Ekkor érdekes kép ugrott be. Egyrészt tisztán láttam Lacit (ismét csak egy barát ebből az életemből) és érzékeltem egy energia halmazt (három ismert pénzes figura a városban), ami a pénzt és gazdagságot testesítette meg számomra. Tudtam, hogy Laci az Egót jelképezi. Nem tudom, hogy miért, de tudtam. (bocs Laci, de ez nem a mostani energiádra vonatkozik)

Meglepett, hogy a disznó megölése valamilyen formában összefonódott az Egó és a Gazdagság fogalmaival. Ez nagyon fontos momentuma az utazásomnak, de sajnos egyelőre nem jöttem rá, hogy mit jelképezhet, illetve még nem vettem a fáradságot, hogy végig gondoljam mi a jelentése annak, hogy elpusztítom az Egóval együtt a Gazdagságot… Pedig nagyon, nagyon fontos… (ez akkor volt)

Ezen a képi keresztrejtvényen kívül a jelenet fontos mozzanata a disznó megölése, ami az élet halál feletti uralmam utáni vágy megerősítésére szolgált.

Ismét tovább kellett lépnünk egy újabb korba. Pár évet ugorhattam előre. Egy kard volt a kezembe egy érzéssel, ami arról tanúskodott, hogy ölni akarok. Ugyan az a piactér, és hóhér. De már én is ott vagyok, mint főszereplő.

Ez a premierem!

Itt kell megmutatnom, hogy mennyire vagyok alkalmas a feladatra. Égek a vágytól, hogy szerepeljek. A bárdot elveszem a hóhér kezéből és iszonyú erővel belevágom a tőkébe, csak azért, hogy fitogtassam az erőmet - a nyele el is törik. Ez volt az oka, hogy karddal a kezemben jelentem meg magamnak a szín elején.

Figyelem! A következő pár sor nagyon brutális!

Látom, hogy egy gyereket kell megölnöm. A karjánál fogva odaráncigálom a tőkéhez és mivel nagyon ellenkezik, és ez engem mérhetetlenül felbőszít, levágom a kezét valamivel a könyöke felett. Az anyja hátulról nézi, amit a fiával csinálok. Annyira elragad a hév, hogy ketté vágom a gyerek fejét, majd darabokra trancsírozom a kardommal. Ezután az anya tompa fásultsággal, mint aki már nem is él, oda lép a tőkéhez, ráhelyezi a fejét a gyermeke vérével öntözött fára és becsukva a szemét várja, hogy elvégezzem a dolgom. Én a gyilkolástól megrészegülve, egyetlen hatalmas csapással lemetszem a fejét, amely a szétszabdalt kis test darabjai közé gurul. (Szabályosan reszketek most is, ahogy újra olvasom…)

Érzem, hogy az asszony Te vagy és a gyerek Zeusz… Ekkor a tényleges fizikai testemben mérhetetlen szomorúság és elkeseredettség lesz úrrá rajtam. Nem sok hiányzik, hogy el ne sírjam magam.

Kriszta már az elején mondta, hogyha gyilkolni fogok, akkor fázhatok, és ezen ne lepődjek meg. Mondtam neki, hogy ugyan, miért csinálnék ilyet? El sem tudom képzelni. És amikor lemészároltalak benneteket, akkor vettem észre, hogy teljesen kihűlt a lában és a kezem…Most is, ahogy írom ezeket a sorokat szabályosan fáznak a végtagjaim.

(Ismét egy röpke megjegyzés, ami nem lehet véletlen: Zeusznak 3-4 éves korában legalább háromszor ment ki a könyöke a bal kezén, amit az „álmomban” levágtam. Mindig én rántottam ki neki. Iszonyatos.)

A régi életemben nem volt semmi közöm hozzátok, csak Ti voltatok az elsők, akiken kiélhettem az öldöklés utáni vágyam. Amikor vége lett a Te megölésednek, láttam, hogy vannak még emberek a sorban, akik arra „várnak”, hogy kivégezzem őket, de már nem volt fontos a további öldöklés.

Éreztem, hogy élet halál ura vagyok, és semmi nem változik. A kielégülés nem hozott lelki megnyugvást, mint ahogy reméltem. Rá kellett jönnöm, hogy végzetes bűnt követtem el, és ez a hátralévő életemben oda vezetett, hogy teljesen becsavarodtam. Végeztem a hóhérok véres munkáját, de anélkül, hogy örömmel töltött volna el. Ennek az eredménye volt az az állapot, amit az elején úgy írtam le, hogy a földbe gyökerezett a lábam.

Hátra van még a halálom mozzanata, mert ezzel kell kilépni ebből a megtapasztalásból.

Ismét ott éreztem magam, ahol a történet kezdődött, a fánál, amit végső elkeseredésemben és bosszúból vágok ki, talán azért is, hogy kiadjam a dühömet, amit a tehetetlenség okoz. A kivetített kép rólad és Zeuszról, része a tudatomban futó eseményeknek, mintegy lelkiismeret furdalás. Újra és újra teremtem a képeket, amely a saját poklom.

Olyan erősen űzöm magam a favágásba, hogy a szívem felmondja a szolgálatot és arccal előre beleesek a patakba és ott lelem halálomat. Ez volt az oka, hogy nem tudtam tovább lépni a történet legelején. Innen már csak a halál volt. Nekem ez a megkönnyebbülés érzésével járt.

Ennyi a történet!

Akár hányszor végig gondolom, mindig csak a döbbenet lesz úrrá rajtam. Egyszerűen hihetetlen egy ilyen kerek történetet kreálni. A hatása alatt vagyok még mindig, de nem érzem, hogy meg kellene bánnom bármit is, inkább csak mélyebb a szeretetem irányotokban!

Kérlek, vizsgáld meg az érzéseid és írd le nekem, ha nem okoz gondot.

Vigyázzatok magatokra.

Arnold

ui.: még valami: emlékszel milyen ruhában mentem Krisztához tegnap? A fekete, hosszú bőrkabátomban, és csak fekete volt rajtam, éppen, mint egy igazi hóhéron. 

 

 

Gabi válasza - 2012.03.15. 20.22:

Elolvastam. Bár ne tettem volna. Az, hogy mennyire ki vagyok akadva, nem tükrözi az érzelmeim halvány árnyékát sem. Mint egy fejezet a Katedrális című, számomra iszonyatos, gyűlöletes könyvből. Ne haragudj, nem szeretnék beszélni most veled. Jó éjt.

Sajnálom, ha bántónak érzed a levelemet, de ismerned kell annyira, hogy tudd, mit okozol ezzel. Nem szabadott volna megírnod nekem. Nem akarok tudni róla. Valahogy törölnöm kell mindenhonnan.

 

Van folytatás is, de most nem írok többet, majd pár napon belül...
 

Ugrás a következő bejegyzéshez >>>

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Siqug11

Niduc37,2019.05.10 10:33

http://bit.ly/2HgRGI3
http://bit.ly/2DPINE3
http://bit.ly/2H3cNxm
http://bit.ly/2H9R9Ym
http://bit.ly/2DRE0SU
http://bit.ly/2H4wQeM
http://bit.ly/2Yb15aD
http://bit.ly/2PZZH8d
http://bit.ly/2YayfY3
http://bit.ly/2YiWd3B
http://bit.ly/2DSWke9
http://bit.ly/2DTJJY2
http://bit.ly/2YiWa7V
http://tinyurl.com/y655jg4q
http://bit.ly/2H1HCT0
http://bit.ly/2H7tp75
http://bit.ly/2H2NWcQ
http://bit.ly/2DTJSL4
http://bit.ly/2E5jIp9
http://bit.ly/2H6Y30c

Derof06

Roduh41,2019.05.10 10:18

http://bit.ly/2Y5x8ca http://bit.ly/2H6WTBS http://bit.ly/2DVpJEz http://bit.ly/2J86CLB http://bit.ly/2J6n1As http://bit.ly/2DSA6sE http://bit.ly/2DOnqDl http://bit.ly/2H6WKOQ http://bit.ly/2H8AJz5 http://bit.ly/2YbDzug http://bit.ly/2GXmCMY http://bit.ly/2J4Ev07

Obaja14

Qinax37,2019.05.10 09:09

http://bit.ly/2YcTjNG
http://bit.ly/2DSe09M
http://bit.ly/2DOjF0H
http://bit.ly/2DQE2u4
http://bit.ly/2DOjtyv
http://bit.ly/2DUVzRN
http://bit.ly/2DTZU7Y
http://tinyurl.com/y55mvhv2
http://bit.ly/2H3CYDU
http://bit.ly/2DSWke9
http://bit.ly/2PPWGqV
http://bit.ly/2PO6Wjp
http://bit.ly/2J6naUw
http://bit.ly/2PTrCX9
http://bit.ly/2Yb1qdp
http://bit.ly/2H6XGmk
http://bit.ly/2H6cMsd
http://bit.ly/2H2nLTH
http://bit.ly/2PTsbQL
http://bit.ly/2DVp8mj
http://bit.ly/2DWxudr
http://bit.ly/2DTJeNE
http://bit.ly/2DOjFhd

Sonez69

Ofayi64,2019.05.10 09:01

http://bit.ly/2E5ken5
http://bit.ly/2DTlQjn
http://bit.ly/2Y61jQm
http://bit.ly/2DX723w
http://bit.ly/2Yb0gyz
http://bit.ly/2H2NqeU
http://bit.ly/2DTMKYm
http://bit.ly/2DX7ezM
http://bit.ly/2GXmPQg
http://bit.ly/2H2w7L8
http://bit.ly/2DTVU7o
http://bit.ly/2PTscEj
http://bit.ly/2H2obcJ
http://bit.ly/2Yf62iR
http://bit.ly/2YdaxKS
http://bit.ly/2H4vZe4
http://tinyurl.com/y4cn9nkm
http://bit.ly/2YgDmpN
http://bit.ly/2DPNhKT

Ulale53

Amoje07,2019.05.10 08:34

http://bit.ly/2DUVA8j
http://bit.ly/2Yf5FEZ
http://bit.ly/2H47fTf
http://bit.ly/2H9SGxA
http://bit.ly/2DTkmpB
http://bit.ly/2DTIY18
http://bit.ly/2YhdytD
http://bit.ly/2H3cQcw
http://tinyurl.com/y5o6ulrx
http://bit.ly/2H6UGX0
http://bit.ly/2PU6PD0
http://bit.ly/2PQFcdO

Uciti67

Noqex15,2019.05.10 07:44

http://bit.ly/2PQxMY2 http://bit.ly/2DTJ9cO http://bit.ly/2DX70IW http://bit.ly/2DX6Wca http://bit.ly/2H2y8qG http://bit.ly/2DRDowA http://bit.ly/2DUVQnN http://bit.ly/2DUVNbB http://bit.ly/2DULUL9 http://bit.ly/2DULqoj http://bit.ly/2Yhd6eV http://tinyurl.com/y28mxw2f http://tinyurl.com/y3b6f7zl http://bit.ly/2YaZMbJ http://bit.ly/2DPNoWP http://bit.ly/2Y93yT9 http://bit.ly/2HgRZCH

Upadu84

Sukaw40,2019.05.10 07:25

http://bit.ly/2J6BdJv
http://bit.ly/2YgDNjV
http://bit.ly/2H2ojJf
http://bit.ly/2DX7izw
http://bit.ly/2Y9ALh9
http://bit.ly/2DVjJLY
http://bit.ly/2DUIXKz
http://bit.ly/2DVisoc
http://bit.ly/2DVdGXO
http://bit.ly/2DQE1X2
http://bit.ly/2H3ghQs
http://bit.ly/2YhcYvX
http://bit.ly/2H2o2pH
http://bit.ly/2DVik8c
http://bit.ly/2H3fJdm
http://bit.ly/2Y93SBl
http://bit.ly/2H3g53G
http://bit.ly/2DXaSJY
http://bit.ly/2Ycwg5n
http://bit.ly/2PNMnmY
http://bit.ly/2DTJT1A
http://tinyurl.com/y4hzavs5

Exoce96

Dizaz57,2019.05.10 07:24

http://bit.ly/2DSdhp4 http://bit.ly/2DUIXKz http://tinyurl.com/y34b3kbt http://bit.ly/2H3f3Vm http://bit.ly/2H6UIy6 http://bit.ly/2Y932Vd http://tinyurl.com/yyx5dwdh http://bit.ly/2Y9ALxF http://tinyurl.com/y2c6og6f http://bit.ly/2H3HkuP http://bit.ly/2Y9AJ8Z http://bit.ly/2H169rg http://bit.ly/2DPMIAL http://bit.ly/2DTJvQG http://bit.ly/2DQELLO http://tinyurl.com/y39d79kk http://bit.ly/2DULrbR http://bit.ly/2YhecHz http://bit.ly/2H2N0VS http://bit.ly/2DUMh8v http://bit.ly/2DTSdi2 http://bit.ly/2PQ5ugl

Imuze24

Vuzif32,2019.05.10 05:52

http://bit.ly/2YePEz0 http://tinyurl.com/yxho4bn2 http://bit.ly/2H1GhLY http://bit.ly/2PSmmmG http://bit.ly/2Y5xfEC http://bit.ly/2GXn65K http://tinyurl.com/yyczqfnz http://bit.ly/2DTJWdM http://bit.ly/2J86CLB http://bit.ly/2Y5wCLg http://bit.ly/2DUMhW3 http://bit.ly/2H46MAt http://bit.ly/2J6APL3 http://bit.ly/2Y943fZ

Kugih50

Ijici48,2019.05.10 04:46

http://bit.ly/2YiWdAD http://tinyurl.com/y2cfj8wp http://bit.ly/2DUwGWF http://bit.ly/2J61YOk http://bit.ly/2H2OlMo http://bit.ly/2DULTqz http://bit.ly/2DX7tuG http://bit.ly/2DVpyZV http://bit.ly/2J6naUw http://bit.ly/2H2nvUJ http://bit.ly/2H6WL5m http://bit.ly/2YhebU1 http://bit.ly/2GXn3qA http://bit.ly/2Y7oJEU http://bit.ly/2Y9AElH http://bit.ly/2DTJTyC http://bit.ly/2H5jy1t http://bit.ly/2PT3C6p http://bit.ly/2H1HAdQ http://bit.ly/2DVoSnl http://tinyurl.com/y6hbxchz http://bit.ly/2DTJEnc http://bit.ly/2DVqj5d http://bit.ly/2Yf6HAR http://bit.ly/2DX7qPw http://bit.ly/2DVjAYW

Evade41

Icaxo15,2019.05.10 04:38

http://bit.ly/2PT3BiR
http://bit.ly/2H3uhJL
http://bit.ly/2PPWGqV
http://tinyurl.com/yyelpcau
http://bit.ly/2J6AfNn
http://bit.ly/2H6WJdK
http://bit.ly/2Ye25L4
http://bit.ly/2J1TAzi
http://bit.ly/2DTIQia
http://bit.ly/2YheVZj
http://bit.ly/2YcTfxq
http://bit.ly/2YczMgo
http://bit.ly/2DOjPoP
http://bit.ly/2DPMTfp
http://bit.ly/2DULoNd
http://bit.ly/2DQE7xS
http://bit.ly/2Y937Iv

Dasan83

Ocaqe08,2019.05.10 04:01

http://bit.ly/2DTIMPs http://bit.ly/2Y5wDyO http://bit.ly/2DVqldl http://bit.ly/2H7uBaF http://bit.ly/2DQyxeU http://bit.ly/2H2NpHS http://bit.ly/2PQHBoL http://tinyurl.com/y39vqy38 http://bit.ly/2Yf5xoZ http://bit.ly/2YhdB8N http://tinyurl.com/y4ttv3d4 http://bit.ly/2YgDhlZ http://bit.ly/2DTJL26 http://tinyurl.com/y5rnpxyw http://bit.ly/2DSdXuC http://bit.ly/2DQE4Cc http://bit.ly/2J8gZPN http://bit.ly/2DQDSms http://bit.ly/2H0soxy http://tinyurl.com/y35wygxo http://bit.ly/2Y9AV8f http://bit.ly/2JaUw4L http://tinyurl.com/y5tqntmb http://bit.ly/2YhepKR http://bit.ly/2YbCOBq http://bit.ly/2DX6QRQ

Jovup74

Picec84,2019.05.10 03:19

http://bit.ly/2Yb1uKb
http://bit.ly/2Y5wqvw
http://tinyurl.com/yyhpbyce
http://bit.ly/2DTJVqe
http://bit.ly/2H47ygR
http://bit.ly/2E5jJcH
http://bit.ly/2PSbW6k
http://bit.ly/2YcG6Em
http://bit.ly/2DOq6kn
http://bit.ly/2DOjNNJ
http://bit.ly/2Y9ALh9
http://bit.ly/2DTJGeO
http://bit.ly/2DQDYuk
http://bit.ly/2DUVD3Z
http://bit.ly/2H7uiN3
http://bit.ly/2DVhN6c
http://bit.ly/2YbD4jS
http://bit.ly/2H6WK1i

Qikon08

Zinef76,2019.05.10 03:06

http://bit.ly/2H2xGsu
http://bit.ly/2DUT4Pp
http://bit.ly/2DTZ770
http://bit.ly/2DS9yI6
http://bit.ly/2Y931R9
http://tinyurl.com/y3d9e46x
http://tinyurl.com/y4vkhgn2
http://bit.ly/2YePMhY
http://bit.ly/2H7tMi5
http://tinyurl.com/y3epyuzm
http://bit.ly/2DStyKA
http://bit.ly/2YbCl28
http://bit.ly/2PPWJD7

Ogahe47

Oniju08,2019.05.10 02:50

http://tinyurl.com/y4xdeurp
http://bit.ly/2H2NqeU
http://bit.ly/2DPIM2X
http://bit.ly/2GXnkd6
http://bit.ly/2H2ntMB
http://bit.ly/2PT3KCV
http://bit.ly/2DOjylN
http://bit.ly/2DTJ8Wi
http://bit.ly/2PQ5rRH
http://tinyurl.com/y65n9yod
http://bit.ly/2YhdytD
http://bit.ly/2DVhDf6
http://bit.ly/2DUVzBh
http://bit.ly/2DSdSXQ
http://tinyurl.com/y449lpd5
http://bit.ly/2J42egN
http://bit.ly/2Ye1xou
http://bit.ly/2DSdlFk
http://bit.ly/2DRAurG
http://bit.ly/2PSc0TC
http://tinyurl.com/y4vrjuoa
http://bit.ly/2DUMh8v
http://bit.ly/2Y61dZ0

Lolig51

Cuziv71,2019.05.10 02:46

http://bit.ly/2DVp6uH
http://bit.ly/2YhGvWp
http://bit.ly/2H1HCT0
http://bit.ly/2H4vZe4
http://tinyurl.com/y3lkdhpe
http://bit.ly/2H2rctF
http://bit.ly/2J5z0y8
http://tinyurl.com/y6ahe42s
http://bit.ly/2Y61jQm
http://tinyurl.com/y3epyuzm
http://bit.ly/2DQE0Cs
http://bit.ly/2DSA5oA
http://bit.ly/2DUts5v
http://bit.ly/2H2tsRF
http://bit.ly/2YbGNxK
http://bit.ly/2DSVuOx
http://bit.ly/2H2NDPe
http://bit.ly/2E5k1QP
http://bit.ly/2Ye1Y26
http://tinyurl.com/yyrcpx6a
http://bit.ly/2Yf6iOR

Axula82

Lodig30,2019.05.10 02:36

http://bit.ly/2DXaPhg http://tinyurl.com/y2yqmbsn http://bit.ly/2DTZXAG http://bit.ly/2DTJfBc http://bit.ly/2H5kMtB http://bit.ly/2DVqc9N http://bit.ly/2H7trMl http://bit.ly/2DX8dQu http://bit.ly/2DUVYDN http://bit.ly/2YcGcvI http://bit.ly/2YgE9Hh http://bit.ly/2J57Ebk http://bit.ly/2PQ5pt3

buy provigil usa 361 mg

Richardscady,2019.05.10 02:27

Hello there! [url=http://provigil-modafinil.com/#us-pharmacy-no-prior-prescription]buy generic provigil[/url] beneficial web page.

Asicu56

Ejoji40,2019.05.10 01:18

http://bit.ly/2H6WLSU
http://bit.ly/2DTIUhU
http://bit.ly/2Y60Yx4
http://bit.ly/2GXnbX6
http://bit.ly/2YhdFW5
http://bit.ly/2Yf6wWd
http://bit.ly/2Yb1vOf
http://bit.ly/2DTZi2a
http://bit.ly/2H7t30f
http://bit.ly/2J1TszO
http://bit.ly/2H3udK1
http://bit.ly/2DTIUyq
http://bit.ly/2PTrCX9
http://tinyurl.com/yyeb57pz

Ruliz68

Orivi44,2019.05.10 01:06

http://bit.ly/2DVq36f http://bit.ly/2PQEQnu http://tinyurl.com/y5cza54r http://tinyurl.com/y55jdrdv http://bit.ly/2DTkm95 http://bit.ly/2Yf5RUJ http://bit.ly/2DX8eE2 http://bit.ly/2Yf7n9n http://bit.ly/2DX7gYq http://bit.ly/2YeyCAH http://bit.ly/2PPWqYZ http://bit.ly/2H2mdcl http://bit.ly/2DQyxeU http://bit.ly/2J56PPM