Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.11.13 Kedd

2012.11.13

Az alábbi történet 2012 március 14-én "született" vagy inkább ekkor került napvilágra egy Prana Nadhi-s utaztatás során. Soha ilyen jellegű tapasztalatban nem volt részem és ezért nagyon kiváncsi voltam rá. Nem csalódtam.

Aznap mentem vissza Egerből Dublinba és úgy szerveztem meg az utazásomat, hogy hamarabb mentem fel Pestre, ahol Kriszta, az utaztatást végző lány lakott. Egyből az élmény után, még aznap este, ahogy megérkeztem Dublinba, leírtam az egészet és elküldtem Gabinak valamint pár barátomnak, ismerősömnek és a családtagjaimnak. Volt egy jel, amit már akkor észre kellett volna vennem. Gabinak hiába küldtem el a levelet, mindig vissza jött egy hiba üzenet, amelyben az állt, hogy az e-mail cím nem létezik.
Összesen ötször küldtem rossz címre!
Csak ezután írtam be betűről betüre a címét és ekkor el is ment... Hiba volt, már látom, d
e talán az a legjobb, ha elolvasod Te magad:

Az én levelem Gabinak - 2012.03.15. 7.37

Szia Angyalom!

Amit most le fogok írni, egyszerűen nem hihető. De ami mellette szól mégis, hogy nincs fantázia, amely ezt megszülhetné…

Megpróbálom leírni úgy, ahogy megéltem, bár nem lesz egyszerű átadni az érzéseimet. Ennek az oka, hogy nem képi formában jelentek meg előttem az információk, hanem csak egy érzés formájában. Pontosan ezért nehéz szavakba önteni.

Kb. délben kezdtük az egészet. Kriszta meggyújtott egy gyertyát és besötétítette a szobát. Én lefeküdtem a földre és behunytam a szemem. Az egész utazás alatt nem nyithattam ki, ami közel négy órán át tartott, bár nekem nem tűnt ennyinek.

Lekérte az égiek segítségét, majd a hasamra és a homlokomra helyezte a kezét két percre. Megkért, hogy próbáljak vizualizálni egy rózsát és próbáljam hallani az egyik kedvenc zeneszámomat. Ezek elképzelésével nem volt gond. Ezekre azért volt szükség, hogy lássa, milyen a vizualizációs készségem. Ami engem is meglepett, hogy elég jó.

Mondta, hogy képzeljek el egy rétet és írjam le részletesen. Én egy sárga virágokkal behintett rétet láttam, amit félkörben egy fás terület ölelt körbe. Nem rémlik, hogy az életben valami ehhez hasonlót láttam volna, tehát a képzeletem szülte meg vagy valaha tényleg jártam ott... Egyébként le kell írnom, hogy az egész utazás alatt sokat küzdöttem a saját képzeletemmel és azzal, hogy mik azok a képek, amiket más forrásból kapok, és csak közvetítenem kell. Szóval nehéz volt átadnom az irányítást valami vagy valaki másnak, de összességében úgy érzem, hogy sikerült…

A tisztás után fel kellett emelkednem a fák koronája fölé és egy ezüst szállal oda kellett magamat erősítenem az egyik fa koronájához. Gyanítom, hogy ezzel horgonyoztam le magam a jelen életemben, nehogy valami szakadás következzen be.

A következő mozzanat az volt, hogy eltávolodtam a föld felszínétől olyan messzire, hogy már a földet csak egy apró golyónak érzékeltem és beburkolt egy ezüst fénysugár, ami kellemes melegséggel töltött el. Ez idő alatt a kapcsolat köztem és a föld között folyamatos volt a szálnak köszönhetően. Ezt követte a visszatérés, de már az előző életbe. Közelítenem kellett a föld felé nagyon gyorsan és talajt kellett fognom. Kriszta megkért, hogy nézek le a lábamra és mondjam meg, hogy mit látok.

Gondoltam, hogy a „régi” életemben vagyok és elkezdett az agyam lázasan kutatni, hogy lásson valamit. Egy röpke ideig azonban nem érzékeltem semmit, majd lassan egy kopott, gyűrött bőr csizma bontakozott ki előttem, amelynek a szára lebuggyant a sarkára. Barna színű volt. Én kezdetben csak a csizmát érzékeltem és csak egy kicsit később állt össze a kép az egész emberről (aki én voltam…). Látni nem nagyon láttam, de érzékeltem az energiáit. Nem volt pozitív. A haja csapzott volt, kb. olyan hosszú, mint a Fédrácskáé és össze volt ragadva a zsírtól. Az arca markáns, de a szemében nemhogy értelem nem tükröződött, de inkább mély tompultságot éreztem. Ahogy akkor leírtam: „Nem az IQ-járól híres, tompa fásultság van benne. Egy falusi mokány paraszt.”

Kriszta kérdezte, hogy mit érzek most?

„Kilátástalannak érzem a helyzetem, mintha földbe lenne gyökerezve a lábam és nem tudnék innen tovább lépni.” – válaszoltam. Azt éreztem, mintha amikor a földre érkeztem az utazás elején, olyan erősen csapódtam volna be, hogy a lábam oda ragadt a talajhoz. Képtelen voltam arra, hogy megmozduljak. Kért, hogy tágítsam ki a képet és írjam le a környezetemet. Mintha egy köd vett volna körül, nem tudtam kivenni semmit, csak nagyon homályosan érzékeltem, hogy egy nő és egy gyerek van tőlem egy kicsit távolabb. Érdekes módon nem foglalkoztak velem, de a tudatában voltak, hogy ott vagyok. Nem szenteltek figyelmet a létezésemnek, de mégis éreztem, hogy közöm van hozzájuk. Valami azt súgta, hogy a nő TE vagy és a gyerek is ismerősnek tűnt, de akkor még nem tudtam, hogy ki az…

Ahogy telt az idő, úgy tisztult a kép és mintha valaki kiszínezte volna a képet, úgy tűntek elő a részletek is, amit képes voltam leírni. Azt éreztem, hogy egy favágó vagyok, aki egy hatalmas fenyőt vág ki, de nagyon nem szakszerűen. Hamar rájöttem, hogy nem lehetek hivatásos favágó, mert akkor nem úgy vágtam volna ki a fenyőt. A törzset úgy kell elvágni, hogy egyet csapsz a fejszével felülről és egyet oldalról, hogy az ék alakú vágás teret adjon a következő csapásnak. Ez a törzs pedig nem így volt vágva, hanem úgy, mintha csak felülről kapta volna az ütéseket.

Nagyon zavart, hogy nem szakszerű ez a munka. De ez a kép vezetett arra rá, hogy ez nem favágó, és hogy a szerszám, amit használ nem fejsze, hanem egy BÁRD, amit a kivégzéseken használtak és az ember, aki én vagyok, az HÓHÉR. Érzékeltem, hogy a fa ki van vágva és a két ember, aki Te és Zeusz volt ott fekszik a fa alatt holtan. De nem volt világos a kép, mert Ti mégis csak a fa mellett álltatok és mintha gyűjtöttetek volna valami erdei gombát. Így utólag összerakva, a fát vágó ember, azaz az én képzeletemben voltatok csak kivetítve, mert az elmém nem volt tiszta, sőt mondhatnám azt, hogy el volt borulva.

Ekkor hirtelen egy kép ugrott be a jelenlegi életünkből. Emlékszel, amikor 2004-ben építkeztünk a és tavasszal az emeletet elkezdtük lebontani a barátaimmal? Úgy szórtuk le a törmeléket, hogy egy hatalmas műanyag csövet vettem és azt rögzítettem az erkélyhez és azon csúsztattuk be a konténerbe a sittet. Egyszer Te és Zeusz alul szedegettétek a tégla darabokat és én valahogy fentről megmozdítottam a csövet, ami hatalmas robajjal esett le mellétek, alig pár centire. Soha nem felejtem el azt az érzést, amit akkor éreztem. Simán meghallhattatok volna mind a ketten. Valami ilyen érzésem volt ott az erdőben is…

Amikor visszaemlékeztem erre az esetre és beugrott, hogy nem favágó, hanem hóhér vagyok, tudtam azt is, hogy mind a kettőtök halála a lelkemen szárad. Szörnyű émelygés jött rám és a szoba elkezdett velem forogni. Ez az érzet tartott vagy tíz percig. Mintha egy kör alakú hintában ültem volna, ami egy pontban van felfogatva és minden irányban kileng.

Ezzel az érzettel együtt a kép nagyon élesen váltott egy középkori piactérre, ahol fel volt állítva egy fa emelvény, ahol kivégzéseket hajtottak végre.

Tudtam, hogy én vagyok a főszereplő – A HÓHÉR!

Nagyon életszerű volt az egész, de annyira meglepett, hogy nem is tudtam tovább lépni erről a színről.

Kriszta kért, hogy menjek vissza ezen életem gyerek korába és ragadjam meg az első képet, ami bevillan. Érdekes, hogy egyből jött is a kép, egy három év körüli gyermeket láttam, aki zsákból készült ruhát visel és nyújtózik az anyja kezéért, de az nem nagyon figyel rá. Az egész kép inkább egy fényképnek tűnt, és elég nehéz volt mozgóvá varázsolnom. Az érzésem az volt, hogy teljes mértékben mellőzött vagyok, és nagyon vágyom Anyám szeretetére. Az akkori anyám a mostanival megegyező volt, legalábbis ezt éreztem. Akkor és ott nagyon kemény, szigorú asszonynak tetszett, akit megviselt az élet. A szoba, ahol a képet láttam, arról tanúskodott, hogy nagyon szegények vagyunk. Az egyik sarokban ült egy 20 év körüli ember, akiről az elején nem tudtam eldönteni, hogy az apám vagy a testvérem. Aztán rájöttem, hogy az utóbbi. Ez is inkább csak érzés volt. Az apánkról nem tudtunk semmit és nem is éreztem a jelenlétét. Valahogy megéreztem, hogy én és a bátyám is erőszakból születtünk, ami megmagyarázza, hogy Anyánk nem nagyon akart minket, de ha a sors így hozta, akkor már kötelességből vállalta a felnevelésünket.

Ez az egész kép a mérhetetlen nyomorról és a kétségbeesésről mesélt nekem, amelyből egyenesen következet a későbbi életem.

Innen tovább léptünk a következő fontos eseményhez ebben az életben. Ekkor más 10-12 éves lehettem és a kép jobb oldalán azt láttam, hogy egy virágos réten futok, pillangókat kergetve. A kép bal oldala viszont el volt takarva egy kerítéssel, ami háncskötelekkel volt összetákolva.

Nagyon zavaró volt a kép kontrasztja. A jobb oldal azt szemléltette, hogy vannak boldog momentumok is az életemben, de ugyanakkor azt is éreztem, hogy a bal oldal fontosabb eseményeket rejt.

Ehhez viszont elég nehezen fértem hozzá. Hirtelen Erik (egy mostani barátom arca) ugrott be. Láttam fényes ruhában, kalappal a fején és harisnya volt rajta, ami érdekes, felálló orrú cipőben végződött. Ekkor már láttam azt is, hogy a kerítés inkább egy középkori kordonként szolgál és a kíváncsiskodó tömeget tartja távol ugyan attól a piactéri mészárszéktől, amit az elején láttam. Erik az emelvényen állt és fennkölt szavakat kiabált a tömegbe. A keze is terjedelmes mozdulatokkal hadonászott, de nem nagyon foglalkoztak vele. Valamire vártak. Én a fejemet a kerítésnek nyomva bámultam egy hatalmas embert a pulpitus mellett, aki egy nyakvágó bárdra támaszkodott és a fején csukja volt. Éreztem, hogy ki Ő. (T.Á., akit a Lyonessen keresztül ismertem meg és igazán semmi közöm hozzá…).

Felnéztem rá, éreztem, hogy hatalmas erő birtokában van. Élet és halál ura. Vágytam arra, hogy én is uralkodhassak, mint Ő.

Amikor Erik befejezte a monológját, akkor a hóhér fellépett az emelvényre és mondta neki, hogy helyezze a fejét a tőkére. Ő ezt szó nélkül meg is tette. A hóhér elsimította a haját a nyakról és egyetlen jól irányzott csapással levágta a fejét, amely legurult a földre, a nyakából spriccelt a vér.

(Megállnék egy pillanatra a történetmesélés közben, mert szeretnék egy nagyon fontos dolgot leírni. Erikkel, a barátommal még a Camino előtt beszélgettem, és elmeséltem neki a teljes történetet. Szkeptikusan hallgatta egészen addig, amíg ahhoz a részhez nem értem, ahol Ő is szerepelt a „mesében”. Ekkor halott sápadt lett és a következőt mondta: „Te Arnold! Én nem hiszem el ezt az egészet, szerintem Te képzelődsz, de valamit tudnod kell. Amikor 5 éves voltam, az összes bátyám tudta, hogy nem tudok aludni éjszaka, mert rémálmok gyötörnek. Tudod mit álmodtam? Azt, hogy lefejeznek!” – én is libabőrös lettem…)

Ez volt a pillanat, amikor bennem a „hivatástudat” felébredt. Tudtam, hogy az Isten is hóhérnak teremtett.

Innen megint tovább kellett lépni egy következő fontos eseményhez. Ez egy disznóölés volt, amit a saját házunk kertjében csináltunk és a saját disznónkat vágtuk le. 20 éves voltam, frissnek és erősnek éreztem magam. A képen, a földön feküdt a disznó és a nyakán kivehető volt a vágás, amit én ejtettem. A disznó alsó fele még barna volt a pörköléstől, de a felső része már simára volt kaparva. Mérhetetlen erőt és büszkeséget éreztem magamban, hogy megöltem ezt az állatot.

Zárójelben jegyzem meg, hogy az utazás egyik technikája, hogy amikor nem tudsz tovább lépni egy képről, akkor az utolsó fontos érzést megfogalmazod egy mondatban és azt ismételgeted jó párszor. Ezt Kriszta többször alkalmazta velem és ebben a disznós képben a következő mondatot kellett ismételnem: „Büszke vagyok arra, hogy megöltem a disznót”. Miután elismételtem vagy 20x, a disznó szó új értelmet kezdett nyerni és úgy mondtam, mintha egy emberről beszélnék. Ekkor érdekes kép ugrott be. Egyrészt tisztán láttam Lacit (ismét csak egy barát ebből az életemből) és érzékeltem egy energia halmazt (három ismert pénzes figura a városban), ami a pénzt és gazdagságot testesítette meg számomra. Tudtam, hogy Laci az Egót jelképezi. Nem tudom, hogy miért, de tudtam. (bocs Laci, de ez nem a mostani energiádra vonatkozik)

Meglepett, hogy a disznó megölése valamilyen formában összefonódott az Egó és a Gazdagság fogalmaival. Ez nagyon fontos momentuma az utazásomnak, de sajnos egyelőre nem jöttem rá, hogy mit jelképezhet, illetve még nem vettem a fáradságot, hogy végig gondoljam mi a jelentése annak, hogy elpusztítom az Egóval együtt a Gazdagságot… Pedig nagyon, nagyon fontos… (ez akkor volt)

Ezen a képi keresztrejtvényen kívül a jelenet fontos mozzanata a disznó megölése, ami az élet halál feletti uralmam utáni vágy megerősítésére szolgált.

Ismét tovább kellett lépnünk egy újabb korba. Pár évet ugorhattam előre. Egy kard volt a kezembe egy érzéssel, ami arról tanúskodott, hogy ölni akarok. Ugyan az a piactér, és hóhér. De már én is ott vagyok, mint főszereplő.

Ez a premierem!

Itt kell megmutatnom, hogy mennyire vagyok alkalmas a feladatra. Égek a vágytól, hogy szerepeljek. A bárdot elveszem a hóhér kezéből és iszonyú erővel belevágom a tőkébe, csak azért, hogy fitogtassam az erőmet - a nyele el is törik. Ez volt az oka, hogy karddal a kezemben jelentem meg magamnak a szín elején.

Figyelem! A következő pár sor nagyon brutális!

Látom, hogy egy gyereket kell megölnöm. A karjánál fogva odaráncigálom a tőkéhez és mivel nagyon ellenkezik, és ez engem mérhetetlenül felbőszít, levágom a kezét valamivel a könyöke felett. Az anyja hátulról nézi, amit a fiával csinálok. Annyira elragad a hév, hogy ketté vágom a gyerek fejét, majd darabokra trancsírozom a kardommal. Ezután az anya tompa fásultsággal, mint aki már nem is él, oda lép a tőkéhez, ráhelyezi a fejét a gyermeke vérével öntözött fára és becsukva a szemét várja, hogy elvégezzem a dolgom. Én a gyilkolástól megrészegülve, egyetlen hatalmas csapással lemetszem a fejét, amely a szétszabdalt kis test darabjai közé gurul. (Szabályosan reszketek most is, ahogy újra olvasom…)

Érzem, hogy az asszony Te vagy és a gyerek Zeusz… Ekkor a tényleges fizikai testemben mérhetetlen szomorúság és elkeseredettség lesz úrrá rajtam. Nem sok hiányzik, hogy el ne sírjam magam.

Kriszta már az elején mondta, hogyha gyilkolni fogok, akkor fázhatok, és ezen ne lepődjek meg. Mondtam neki, hogy ugyan, miért csinálnék ilyet? El sem tudom képzelni. És amikor lemészároltalak benneteket, akkor vettem észre, hogy teljesen kihűlt a lában és a kezem…Most is, ahogy írom ezeket a sorokat szabályosan fáznak a végtagjaim.

(Ismét egy röpke megjegyzés, ami nem lehet véletlen: Zeusznak 3-4 éves korában legalább háromszor ment ki a könyöke a bal kezén, amit az „álmomban” levágtam. Mindig én rántottam ki neki. Iszonyatos.)

A régi életemben nem volt semmi közöm hozzátok, csak Ti voltatok az elsők, akiken kiélhettem az öldöklés utáni vágyam. Amikor vége lett a Te megölésednek, láttam, hogy vannak még emberek a sorban, akik arra „várnak”, hogy kivégezzem őket, de már nem volt fontos a további öldöklés.

Éreztem, hogy élet halál ura vagyok, és semmi nem változik. A kielégülés nem hozott lelki megnyugvást, mint ahogy reméltem. Rá kellett jönnöm, hogy végzetes bűnt követtem el, és ez a hátralévő életemben oda vezetett, hogy teljesen becsavarodtam. Végeztem a hóhérok véres munkáját, de anélkül, hogy örömmel töltött volna el. Ennek az eredménye volt az az állapot, amit az elején úgy írtam le, hogy a földbe gyökerezett a lábam.

Hátra van még a halálom mozzanata, mert ezzel kell kilépni ebből a megtapasztalásból.

Ismét ott éreztem magam, ahol a történet kezdődött, a fánál, amit végső elkeseredésemben és bosszúból vágok ki, talán azért is, hogy kiadjam a dühömet, amit a tehetetlenség okoz. A kivetített kép rólad és Zeuszról, része a tudatomban futó eseményeknek, mintegy lelkiismeret furdalás. Újra és újra teremtem a képeket, amely a saját poklom.

Olyan erősen űzöm magam a favágásba, hogy a szívem felmondja a szolgálatot és arccal előre beleesek a patakba és ott lelem halálomat. Ez volt az oka, hogy nem tudtam tovább lépni a történet legelején. Innen már csak a halál volt. Nekem ez a megkönnyebbülés érzésével járt.

Ennyi a történet!

Akár hányszor végig gondolom, mindig csak a döbbenet lesz úrrá rajtam. Egyszerűen hihetetlen egy ilyen kerek történetet kreálni. A hatása alatt vagyok még mindig, de nem érzem, hogy meg kellene bánnom bármit is, inkább csak mélyebb a szeretetem irányotokban!

Kérlek, vizsgáld meg az érzéseid és írd le nekem, ha nem okoz gondot.

Vigyázzatok magatokra.

Arnold

ui.: még valami: emlékszel milyen ruhában mentem Krisztához tegnap? A fekete, hosszú bőrkabátomban, és csak fekete volt rajtam, éppen, mint egy igazi hóhéron. 

 

 

Gabi válasza - 2012.03.15. 20.22:

Elolvastam. Bár ne tettem volna. Az, hogy mennyire ki vagyok akadva, nem tükrözi az érzelmeim halvány árnyékát sem. Mint egy fejezet a Katedrális című, számomra iszonyatos, gyűlöletes könyvből. Ne haragudj, nem szeretnék beszélni most veled. Jó éjt.

Sajnálom, ha bántónak érzed a levelemet, de ismerned kell annyira, hogy tudd, mit okozol ezzel. Nem szabadott volna megírnod nekem. Nem akarok tudni róla. Valahogy törölnöm kell mindenhonnan.

 

Van folytatás is, de most nem írok többet, majd pár napon belül...
 

Ugrás a következő bejegyzéshez >>>

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Yesaf05

Uxico28,2019.05.10 00:39

http://bit.ly/2DQE1X2
http://bit.ly/2Y93YJd
http://tinyurl.com/y4ybd5kr
http://bit.ly/2DSe09M
http://bit.ly/2H6ci5n
http://bit.ly/2H2MS8Q
http://bit.ly/2HgSAUX
http://bit.ly/2DTJMTI
http://bit.ly/2J5SEdd
http://bit.ly/2Y7oQAk
http://bit.ly/2DTJgoK
http://bit.ly/2E5l4jJ
http://bit.ly/2Yf6sFX
http://bit.ly/2Y5wziy
http://bit.ly/2J57j8y
http://bit.ly/2YaZMbJ
http://bit.ly/2Y9ASt3
http://bit.ly/2H2ttVJ
http://tinyurl.com/y449lpd5

Imezu65

Jetor04,2019.05.10 00:35

http://tinyurl.com/y4osnkxe http://bit.ly/2YePTKq http://bit.ly/2DX6WZI http://bit.ly/2YiWlQD http://bit.ly/2Y61afM http://bit.ly/2DX8gf8 http://bit.ly/2H2ojJf http://bit.ly/2PTfw0o http://bit.ly/2DX8dQu http://bit.ly/2DUwJBP http://tinyurl.com/y4grf53b http://bit.ly/2DQE316 http://bit.ly/2DU092S http://bit.ly/2YhdWIB http://bit.ly/2H7tLux http://bit.ly/2YczJ4c http://bit.ly/2H6cDFb http://bit.ly/2DX6Xge http://bit.ly/2H6UJSG http://tinyurl.com/y6zt9nza http://tinyurl.com/y63ka54y http://bit.ly/2DOp47Z http://bit.ly/2Y93N0v http://tinyurl.com/yyhlqasa

Ecero98

Jobip03,2019.05.09 23:32

http://bit.ly/2PT3sMl http://bit.ly/2Y9AHxV http://tinyurl.com/y4yt2o7e http://bit.ly/2Ye29ui http://bit.ly/2DVpd9B http://bit.ly/2DQDc0o http://bit.ly/2H0stkQ http://bit.ly/2H6WLSU http://bit.ly/2PQ5uNn http://bit.ly/2H1C9eL http://bit.ly/2DOq8sv http://bit.ly/2DQE1X2 http://bit.ly/2J5SFxN http://bit.ly/2H3uj4l http://bit.ly/2YcT3yc http://tinyurl.com/y2puenjw

Nihof29

Eyibi61,2019.05.09 21:54

http://tinyurl.com/y6rf7o2x http://bit.ly/2H2siph http://bit.ly/2DSglBG http://bit.ly/2H6c7qJ http://bit.ly/2H6WQGc http://bit.ly/2YcGnam http://bit.ly/2DX6SsW http://bit.ly/2H2FWsl http://bit.ly/2DX723w http://bit.ly/2H6Vzii http://bit.ly/2DX8bIm http://bit.ly/2Yb1jP1 http://bit.ly/2DQyxeU http://bit.ly/2DTJaxo http://bit.ly/2H47qhn http://bit.ly/2E5leYn http://bit.ly/2JaUrOv http://bit.ly/2Y93kvh http://bit.ly/2DPINE3 http://bit.ly/2H1GhLY http://bit.ly/2DUVUnx http://bit.ly/2H1CgHd http://bit.ly/2GXn3qA http://bit.ly/2E5kgLJ http://bit.ly/2Yb0g1x

Ocize05

Loxim47,2019.05.09 21:39

http://tinyurl.com/yyvvvfkg http://bit.ly/2PWw6fO http://bit.ly/2DQE98Y http://tinyurl.com/yxjenpxx http://bit.ly/2Y93enp http://bit.ly/2DSgeWM http://bit.ly/2H14QZo http://bit.ly/2PUcSqX http://tinyurl.com/yy6qn5jy http://bit.ly/2PZZxxD http://bit.ly/2DTJigm http://bit.ly/2DV5XZX http://bit.ly/2Ye2b5o http://bit.ly/2DX7tuG http://bit.ly/2H3t6Kl http://bit.ly/2DSdPv8 http://bit.ly/2Y93HGb

Rivup21

Afemi69,2019.05.09 20:24

http://bit.ly/2Y5xfEC http://bit.ly/2DVixrY http://tinyurl.com/y34b3kbt http://bit.ly/2HgTSzh http://bit.ly/2H1GZJ8 http://bit.ly/2DSgOnq http://bit.ly/2H7uT1f http://tinyurl.com/y29tn5hs http://bit.ly/2YePMhY http://tinyurl.com/y39vqy38 http://bit.ly/2Yb0fuv http://bit.ly/2DQE3hC http://bit.ly/2J63PCY http://tinyurl.com/y2m96fvs http://bit.ly/2E5jRsH http://bit.ly/2H7tp75 http://bit.ly/2H6anxH http://tinyurl.com/y4fjpvkv http://bit.ly/2DQyxLW http://bit.ly/2J57CAe http://bit.ly/2YbCsuA http://tinyurl.com/y4sde44e http://bit.ly/2DX6Wca http://bit.ly/2J620Ws http://bit.ly/2H3vsZH http://bit.ly/2J7Mqd8

Usexe49

Elejo28,2019.05.09 20:17

http://tinyurl.com/y6ahe42s
http://tinyurl.com/y29tn5hs
http://bit.ly/2DViqN4
http://bit.ly/2YczCFO
http://bit.ly/2DX7izw
http://tinyurl.com/y5jdlpbj
http://tinyurl.com/y3lkdhpe
http://bit.ly/2Yf5FEZ
http://bit.ly/2DTZYVg
http://bit.ly/2H2nCj7
http://bit.ly/2H2NWJS
http://tinyurl.com/yy6qn5jy
http://bit.ly/2Yf6xcJ
http://bit.ly/2DX7cYG
http://bit.ly/2DUts5v
http://bit.ly/2DOjum3
http://bit.ly/2DTIY18
http://bit.ly/2YgDCVN
http://bit.ly/2YePMhY
http://bit.ly/2YePGXE
http://bit.ly/2DX78YW
http://bit.ly/2YgDo0T
http://bit.ly/2H6WPC8
http://bit.ly/2DTJyfk
http://tinyurl.com/y39d79kk
http://tinyurl.com/yyl2w4f6

Kozoz96

Pabic22,2019.05.09 19:47

http://tinyurl.com/yybngpzj http://tinyurl.com/y4p2qyym http://tinyurl.com/y3lsc4mn http://bit.ly/2DTZi2a http://bit.ly/2H7uT1f http://tinyurl.com/yxrt7t3z http://bit.ly/2PTrU0b http://bit.ly/2DUwJBP http://bit.ly/2Y9AXNn http://tinyurl.com/y333edtg http://bit.ly/2DVqwW3 http://bit.ly/2Ycwj13

Ohebe85

Fojaf78,2019.05.09 18:57

http://bit.ly/2Ydar5Y http://tinyurl.com/y5hbjyk8 http://bit.ly/2DTn8ev http://tinyurl.com/y3gr4lax http://bit.ly/2H2NWcQ http://bit.ly/2H2nuQF http://bit.ly/2DX7ij0 http://bit.ly/2H3udK1 http://tinyurl.com/y4yzfjm2 http://tinyurl.com/yyzzscpb http://bit.ly/2H7v4tr http://bit.ly/2HgRnNp http://bit.ly/2PQ5rBb http://bit.ly/2DX893c http://tinyurl.com/y47rc9h5 http://bit.ly/2H2w8ia http://bit.ly/2E5jIWb http://tinyurl.com/y3r3m23l http://bit.ly/2H3ucFX http://bit.ly/2DVixrY http://bit.ly/2H5krqP http://bit.ly/2Yf7BgJ http://bit.ly/2Y9ASt3 http://bit.ly/2DWvlhT

Secop01

Belav67,2019.05.09 18:41

http://bit.ly/2DTIND0
http://tinyurl.com/y6kjt3s8
http://bit.ly/2DVjJLY
http://bit.ly/2YhdWIB
http://bit.ly/2DVipc0
http://bit.ly/2DULrbR
http://bit.ly/2HgScpt
http://bit.ly/2DSgKUI
http://bit.ly/2H2ojJf
http://bit.ly/2DTVQVc
http://bit.ly/2DUwQgJ
http://tinyurl.com/y5arnort
http://tinyurl.com/y6o4jkw8
http://bit.ly/2YeQ7kK
http://bit.ly/2PQ5uNn
http://bit.ly/2HgT5yj
http://bit.ly/2Ye1SaK
http://bit.ly/2Ye31iy
http://tinyurl.com/yxho4bn2
http://bit.ly/2DTlTvz
http://bit.ly/2Yb06qX
http://bit.ly/2H3dSVW
http://bit.ly/2Y9AV8f
http://bit.ly/2YhdVV3
http://bit.ly/2DV6oDz
http://bit.ly/2PUfmWy

Oxupe88

Omehi39,2019.05.09 18:40

http://bit.ly/2YczXIA
http://bit.ly/2H3DyS6
http://bit.ly/2DU0ans
http://bit.ly/2DTJ7BI
http://bit.ly/2YePTKq
http://bit.ly/2H6WQpG
http://bit.ly/2YcAg6c
http://bit.ly/2DSoJkI
http://tinyurl.com/yyl6grwa
http://bit.ly/2DOjr9R
http://bit.ly/2PTfK7n
http://bit.ly/2YhdpGB
http://tinyurl.com/y34z6yd4
http://bit.ly/2YcAKt2
http://bit.ly/2DUVXQf
http://bit.ly/2Yb0g1x
http://bit.ly/2DX7fnk
http://bit.ly/2J5SN0f
http://tinyurl.com/y235peo8
http://bit.ly/2Y9AIlt
http://bit.ly/2J7URVI

Agihu21

Anoke22,2019.05.09 17:00

http://bit.ly/2H3HuSX
http://bit.ly/2H3cQt2
http://bit.ly/2DOjEtF
http://tinyurl.com/y4cg79je
http://bit.ly/2H2nvUJ
http://bit.ly/2J7ACqY
http://bit.ly/2DUMf0n
http://tinyurl.com/yyt5wv4b
http://bit.ly/2J8h71J
http://tinyurl.com/yxhw2vkb
http://tinyurl.com/y45rv3du
http://bit.ly/2YbGWkM
http://bit.ly/2DTJFYi
http://bit.ly/2DX8bIm
http://bit.ly/2YcGnam
http://bit.ly/2YgE9Hh

Iveze13

Usuvi03,2019.05.09 15:54

http://bit.ly/2Yf68Hf http://bit.ly/2DUVD3Z http://bit.ly/2DU0aDY http://bit.ly/2DOq9wz http://bit.ly/2YgDe9N http://bit.ly/2DOjq5N http://tinyurl.com/y2l39l8h http://bit.ly/2J9jJwe http://bit.ly/2HgT5yj http://tinyurl.com/y3a2aokc http://bit.ly/2YiWdAD http://bit.ly/2Ye1Gbw http://bit.ly/2DSV9eJ http://bit.ly/2YhcMNf http://bit.ly/2Y7pm1e http://bit.ly/2E5gYbl http://tinyurl.com/y5vruehl http://bit.ly/2H2xMQS http://bit.ly/2YdaFKm http://tinyurl.com/y4tag6yf http://tinyurl.com/y5bwodm6 http://bit.ly/2YdaFdk

Wixik89

Iqufi43,2019.05.09 15:46

http://tinyurl.com/y6xxr97w
http://bit.ly/2DSzYta
http://bit.ly/2H2GZbL
http://bit.ly/2Y9B9fB
http://bit.ly/2HgRGb1
http://bit.ly/2Y7oJEU
http://bit.ly/2YhGvWp
http://bit.ly/2YaZul9
http://bit.ly/2YcALx6
http://bit.ly/2H471LT
http://tinyurl.com/y4kwgpfy
http://bit.ly/2DOjr9R
http://tinyurl.com/yxum6djn
http://bit.ly/2DTzq6G
http://tinyurl.com/y3u6bz94
http://bit.ly/2DUVZrl
http://bit.ly/2DRDowA
http://bit.ly/2DX6Y3M
http://tinyurl.com/y39vqy38
http://bit.ly/2H7tAPT
http://bit.ly/2YczC8M
http://bit.ly/2H16rhQ
http://bit.ly/2J51N5P
http://bit.ly/2DV2xq5
http://bit.ly/2Y9AV8f
http://tinyurl.com/y35wygxo

Vozan01

Ihuve41,2019.05.09 15:03

http://bit.ly/2DPNePd http://tinyurl.com/yxnqrqcv http://bit.ly/2J42xbr http://tinyurl.com/y3z8t8ql http://tinyurl.com/y6ycy67g http://bit.ly/2DUttX7 http://bit.ly/2H2xSIe http://bit.ly/2Yb0ztd http://bit.ly/2DSUAS9 http://bit.ly/2J7Mqd8 http://tinyurl.com/y3gumbr4 http://tinyurl.com/y3fhn32z http://bit.ly/2J581CK http://bit.ly/2DSA5oA http://bit.ly/2DVqkGj http://bit.ly/2J5SDWH http://bit.ly/2Ye2c9s http://bit.ly/2PTxhMX http://bit.ly/2YaZGRp http://bit.ly/2E5k1QP

Enami28

Kalog01,2019.05.09 14:21

http://bit.ly/2H0sSDS
http://bit.ly/2DSgKUI
http://bit.ly/2JaUr0X
http://bit.ly/2H3vsZH
http://bit.ly/2DVp9GT
http://bit.ly/2YhGwtr
http://tinyurl.com/yybngpzj
http://bit.ly/2DTIS9M
http://bit.ly/2DVq36f
http://bit.ly/2H7tB6p
http://bit.ly/2HgRRTJ
http://bit.ly/2J86Nqf
http://bit.ly/2DVpc5x
http://bit.ly/2Y93eUr
http://bit.ly/2PTrIOv
http://bit.ly/2DTNpZQ

Tanin73

Yobej06,2019.05.09 14:09

http://bit.ly/2Yb1auX
http://bit.ly/2DX8aEi
http://bit.ly/2Yf60HL
http://tinyurl.com/yxbldux6
http://bit.ly/2H2OvU0
http://tinyurl.com/yye42qoa
http://tinyurl.com/y3stxr5l
http://tinyurl.com/yxq2wv5h
http://bit.ly/2YcGjYa
http://bit.ly/2DWxCJX
http://bit.ly/2DV61c9
http://bit.ly/2J6AS9H

Dikib59

Agese41,2019.05.09 13:54

http://bit.ly/2DTMRTM
http://bit.ly/2Yf6wFH
http://bit.ly/2J5MIAS
http://bit.ly/2DTJBI2
http://bit.ly/2H1HfYC
http://bit.ly/2DUVTQv
http://bit.ly/2DOju5x
http://bit.ly/2PZZGBb
http://bit.ly/2DX7gYq
http://bit.ly/2Ye1E3o
http://bit.ly/2PQCoNP
http://bit.ly/2J622h2
http://tinyurl.com/y3crd37g
http://bit.ly/2PTfnKo
http://bit.ly/2PTxtf9
http://bit.ly/2Y7oN7C

Lojuv18

Igawa35,2019.05.09 13:50

http://tinyurl.com/y5jdlpbj
http://bit.ly/2DVhDf6
http://bit.ly/2DUMmcj
http://tinyurl.com/y5u9l3gt
http://bit.ly/2H2MSFS
http://bit.ly/2DVoSDR
http://bit.ly/2YgDW6X
http://bit.ly/2Yb15r9
http://bit.ly/2DQDYuk
http://bit.ly/2H3fgrC
http://tinyurl.com/y528pob6
http://bit.ly/2H9H3X8
http://bit.ly/2Yf5KbL
http://tinyurl.com/y4vrjuoa

Ihalu75

Ibogu09,2019.05.09 13:41

http://tinyurl.com/y3qz3alx
http://bit.ly/2PT3BiR
http://bit.ly/2DTIW9w
http://bit.ly/2DOq8sv
http://bit.ly/2DX7u1I
http://bit.ly/2DTNhtk
http://tinyurl.com/y2cfj8wp
http://bit.ly/2Y84jvC
http://bit.ly/2H3DBNM
http://bit.ly/2DTl2uR
http://bit.ly/2H5kQtl
http://bit.ly/2Yf5KbL
http://bit.ly/2YbGJ0Y
http://bit.ly/2DVp4D5
http://bit.ly/2Y5wEmm
http://bit.ly/2H46CZT
http://tinyurl.com/y6f9qrm8
http://tinyurl.com/yyxdcjaq
http://bit.ly/2Y9AMlb
http://bit.ly/2DTJLz8
http://bit.ly/2DTJa0m