Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.08.05.

2013.08.05

KÉRDÉS: 

Az utóbbi 5 évben olyan dolgokat műveltem, amik rendkívül boldogtalanná tettek. Végül 9 hónapja odáig jutottam, hogy kész, vége, nem bírom tovább. Azóta mindent ellökök magamtól, így vagy úgy szinte mindentől szabadulni akarok. Nem óhajtok tovább úgy élni, mint ahogy eddig éltem, de nem tartok még ott, hogy be tudnám tölteni az űrt. Valójában még mindig arra várok, hogy kitaláljam, mi legyek, ha felnőtt leszek... Sok mindenhez értek, de semmiben sem vagyok kiváló. Tanácsra van szükségem. Nem haladok előre, és egyre lehangoltabbá válok ettől. Hogyan fogjak hozzá a döntéshozatalhoz, ha egyszer nem tudom, hogy mit is akarok?

ABRAHAM-HICKS:
Nem vagy egyedül a problémáddal. Amikor azt hirdetjük, hogy gyakorlatilag bárkivé válhatsz, bármit megszerezhetsz, bármit megtehetsz, akkor gyakran kapjuk a következő reakciót: 'Ez nagyon izgalmas, de csak akkor, ha tudod, hogy mit akarsz...' Ha nem tudod, akkor valójában inkább elkedvtelenít ez a hír, mert hiábavalónak érzed teremtő erődet. Azért érzel így, mert tipikus fizikai lényként azt hiszed, hogy azt kell eldöntened, mit tegyél, holott belülről kéne kezdened!

A legtöbb fizikai lény sajnos visszafelé teremt. Azt mondják: 'ezt teszem, mert akkor azt kapom, és akkor végre boldog leszek. Elvégzem ezt a munkát, és akkor lesz pénzem és életstílusom, életcélom, s akkor boldog leszek.' Ha valaki hosszú ideje elmélkedik az örömről, akkor ez nagy ritkán ugyan beválhat, de ezek a tettre kész emberek -mint te is-, annyira megtöltik az életüket örömet nem okozó teendőkkel, hogy egyszer csak betelik a pohár. Ekkor fölteszik maguknak a kérdést: 'Miért is teszem mindezt?' Aztán hozzád hasonlóan mindentől meg akarnak szabadulni.

Sokkal bölcsebb dolog lényed legmélyéből indulni, és alapvetően gondolatokkal teremteni. Sokat beszéltünk már a belső lényedről. Így nevezzük, mert bensődben van és létezik. Néhányan megkérdezték: 'Abraham, ti hol laktok? Meséljetek nekünk arról a helyről!' Azt válaszoljuk, hogy a hely fizikai fogalom, márpedig mi nem fizikai lények vagyunk, s így hely nélkül létezünk.

Belső lényeddel örökké kapcsolatban állsz. Amint felfogod létezését, s megérted, hogy ez a részed örömteli, fejlődő és szabad, akkor már nem olyan nehéz rájönni, hogy ugyancsak érdemes vele újra szoros kapcsolatot kialakítani! Ha tehát nem világos, hogy hogyan tovább, figyelj a belső lényedre!

Sok mindenről ma már úgy gondolod, hogy azt nem akarod csinálni. Kérdezd meg magadtól: 'Miért nem akarom ezt csinálni?' A válasz el fog vezetni ahhoz, ami valójában piszkál: 'mert nem érzem közben szabadnak magamat', vagy: 'mert érzem, hogy nem fejlődnél tőle', vagy: 'mert nem tesz boldoggá', vagy olykor e három tényező kombinációja.

Amikor erős érzés ébred benned azzal kapcsolatban, amit nem akarsz csinálni, akkor a lehető legjobb helyzetben vagy ahhoz, hogy megtudd, mit akarsz! Ha valaki durván és becsmérlőn beszél és bánik veled, tudod hogy mit akarsz; ettől különbözőt, vagyis azt, hogy méltányoljanak, hogy megbecsüljenek. Szeretetet akarsz sugározni, nem pedig dühöt. A negativitás tudatosodása pillanatában állj meg egy pillanatra, és tűnődj el: 'Miből gyökerezik ez? Mi is történik velem? Aha! Nem érzem szabadnak magam!' Ne azt kérdezd magadtól, hogy 'Mit tudok ehelyett csinálni?'

Ha ugyanis azt próbálod eldönteni, hogy mit tegyél, akkor azonmód akadályokat gördítesz magad elé. Húzódj vissza a cselekvéstől, és jelentsd ki: 'Szabad akarok lenni!' Foglalkozz a szabadság érzésével! Emlékezz vissza olyan élményedre, amikor a szabadság és az öröm érzése járt át.Tűnődj el az emlékeden egy időre, s meglátod, hatására remek ötleteid támadnak majd!

Rájössz, hogy mire is vágysz valójában. Ha a munkád, az otthonod vagy a kapcsolatod nem olyan, mint amilyent szeretnél, akkor állj meg a negatív érzés pillanatában, és kérdezd meg magadtól: 'Mire vágyom valójában? Mi hiányzik? Mire irányul az engem átjáró hiányérzet?' Azután pedig figyelj, amíg jobban nem érzed magad. Tulajdonképpen ez az irányváltás. Az irányváltás lényegében nem más, mint az életedben előforduló negatív dolgok fölhasználása arra, hogy segítségükkel megtudd, mit is szeretnél valójában. Ez a fizikai életélmény értelme. Ez a 'gonosz fickók' értelme. Segítenek beazonosítani, hogy mit szeretnél leginkább. A kellemetlenségek segítenek világosság tenni számodra, hogy jól akarod érezni magad. Egy-egy testi betegséget például nagyon üdvös dolognak tartunk abból a szempontból, hogy olyankor intenzíven vágysz az egészségre. Akkor mész el sportolni, akkor változtatod meg az étrendedet, akkor kezdesz tudatosabban a saját érdekedben tenni valamit. Ugye igaz?

Ha tehát kellemetlen, negatív érzés jár át, használd ki! Ez a célja. Segít tisztán látni, hogy mi az, amit akarsz. A legfontosabb azt megértened, hogy negatív érzelmi helyzetből soha nem találhatsz rá az örömteljes cselekvésre! A boldogtalan utazás nem vezethet boldog célhoz, mert az ellenkezne az alaptörvénnyel! Ezt a lényege annak a mondásnak is, hogy 'Minden nehézségben egy ugyanakkora vagy még nagyobb jó csírája rejlik.'

Azért ezt nem akarjuk túlhangsúlyozni, mert nem óhajtunk arra biztatni, hogy rossz élmények után nézz. Nem akarunk arra biztatni, hogy ujjadba harapj, csak azért, hogy aztán meglásd, milyen jó érzés azt abbahagyni... Ám arra igenis ösztönzünk, hogy elismerd minden életélmény értékét. Keresd meg, mi nyújt élvezetet az adott dologban! Találj benne örömet! Ily módon örömmel fordulsz jövőd felé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.