Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


19. nap - 2012. 09.25. Kedd

p9240521.jpgReggel 8 óra 41 perckor ébredtem fel. Rendesen ki lehettem merülve, ha majdnem 12 órás alvásra volt igénye a testemnek.

Most dél van és mindent elintéztem. Megkaptam a Compostellát, és találtam egy internetkávézót, ahol ki tudtam nyomtatni a repülő jegyeket. Belekukkantottam az e-mailjeimbe is és örömmel tapasztaltam, hogy az Ír iskola a gyerekeknek befizetett 180€-ból 130-at visszautal, pedig már akkor megmondták, hogy nem visszatéríthető az összeg. Ezt a pénzt pedig már elkönyveltem veszteségnek, azaz elengedtem. Lám és mégis visszatér hozzám.

Kint esik az eső, én meg bent ülök egy kávézóban. Mély belső nyugalmat érzek és azt, hogy minden a legnagyobb rendben van. Most megírom Gabinak a levelet, miután végigolvasom a naplómat…

Dél volt, amikor beültem kávézni és fél négykor léptem ki az ajtón. Sokáig tartott, de úgy érzem, hogy kiírtam magamból mindent, amit akartam. Most már teljesen nyugodt a lelkiismeretem.

Beültem a katedrálisba is még egy fél órára. Mialatt néztem a szállingózó zarándokokat, akiknek az első útja a szoborhoz vezetett, arra gondoltam, hogy ez a 790 km sokkal nagyobb teljesítmény így utólag, mint azt menet közben, vagy akár előtte gondoltam.

p9240515.jpgNagyon felemelő érzés volt ülni a szobortól 20 m-re és nézni, ahogy a zarándokok nagy áhítattal átölelik, és ezzel véget ér egy régi, vagy éppen elkezdődik valami új az életükben. Hálás vagyok a sorsnak, hogy itt lehettem és képes voltam végig csinálni az utat. Ahogy a naplóm elején írtam, tényleg sokkal mélyebb hatást gyakorolt rám ez a 18 nap, mint bármi más az életemben. Itt sokkal többet figyeltem befelé és jobban megismertem magam. Tisztában vagyok azzal, hogy bármire képes vagyok, ha látom az értelmét és van motivációm. Meggyőződtem arról, hogy a szívem által diktált út mindig helyes és nyugodtan hallgathatok a megérzéseimre, mert jó irányba vezetnek.  Erőteljes hatással tudok lenni az emberekre és megvan a kellő erőm és kisugárzásom is hozzá. A későbbiekben már csak további erőt, kitartást és lehetőséget kérek arra, hogy ezt az utat járhassam.

p9240526.jpg

 

Egy fontos dolgot még szeretném, ha tudnál. Gabi volt olyan kedves, és hozzájárult ahhoz, hogy az élményeimet és gondolataimat megosszam, amit ez úton is szeretnék megköszönni neki. Azonban ez nem jelenti azt, hogy a leírtak mindenben fedik is a valóságot - ugyanis annyi a valóság, amennyien szemléljük. Az itt leírtak csak az én IGAZSÁGAIM és gyanítom, hogy az övé teljesen más. 

Köszönöm neked, hogy vetted a fáradságot és elolvastad a gondolataimat. Bármi közlendőd van, azt a cikkek végén lévő hozzászólásokban megteheted.

 

Buen Camino!


A 19. naphoz tartozó galéria képeinek nagy része, a madridi vissza utamat mutatják be.

Ugrás a történet végére >>>

 

A mappában található képek előnézete 19. nap

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Az én utam

Fodor Tímea,2016.09.15 20:17

Köszönöm Neked ezt a hihetetlen emberi közelséget! Elképesztő volt olvasni, helyenként a saját gondolataimat olvastam....Előttem még ott az út.
Köszönöm!!!

mariannfuder@gmail.com

Mariann Fuder,2015.02.01 13:00

Köszönöm ezt az utazást, nagyon felemelő volt végigjárni Veled az utat!
Remélem álmaid, vágyaid valóra válnak!

Üdvözlettel: Mariann

Re: mariannfuder@gmail.com

Marian,2015.02.01 15:16

Kedves Mariann!

Én örülök, hogy végig jártad velem!
Köszönöm a jókívánságaidat!
Minden jót neked is!
Arnold

Járj

Dr. Hips Frigyes Zsolt,2012.11.06 22:29

Megcsináltad?! Gratulálok. Maradj mindig Itt és Most a Szeretetben...